NavMenu

U planu gradnja nove industrijske zone u Prokuplju - Vlada izdvojila 490 miliona dinara

Izvor: RTS Petak, 08.02.2019. 12:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Konstantin L/shutterstock.com)Ilustracija
U Prokuplju će se graditi nova industrijska zona Hisar, koja će se prostirati na 16 hektara i za koju je Vlada Republike Srbije izdvojila blizu 490 miliona dinara. Plan detaljne regulacije dat je na uvid građanima, koji narednih mesec dana mogu dati svoje predloge i sugestije.

Građani Prokuplja dolaze ovih dana u Direkciju za urbanizam, kako bi se upoznali sa Planom izgradnje Industrijske zone Hisar. Osnovne informacije o izloženim planskim rešenjima koja će pred građanima biti narednih mesec dana, daju stručni saradnici.

- Interesovanja ima dovoljno da vidimo šta ljudi razmišljaju i smatraju da će verovatno izgradnjom jedne ovakve jedne zone čitav taj prostor dobiti na značaju - kaže Živorad Manić, prostorni planer JP za uređenje i izgradnju grada Prokuplja.

Industrijska zona prostiraće se na 16 hektara, koje je Vlada Republike Srbije iz svojine Republike prenela Opštini Prokuplje. Nakon usvajanja plana sledi izrada projektno tehničke dokumentacije i uređenje privredne zone.


- To će omogućiti privredni preporod grada Prokuplja, otvaranje novih radnih mesta, i ono što je naročito značajno jeste smanjenje nezaposlenosti ne samo u gradu Prokuplju, već i na području čitavog Topličkog okruga - ističe Maja Bašić, gradski većnik Prokuplja.

Prednost nove privredne zone je ta što će se nalaziti u neposrednoj blizini autoputa Niš- Priština. Za njenu izgradnju Vlada republike Srbije obezbedila blizu 490 miliona dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.