NavMenu

Američki fond HPS Investment Partners želi da preuzme Agrokor

Izvor: Indikator Četvrtak, 07.02.2019. 09:49
Komentari
Podeli
(Foto: Goran Jakus/shutterstock.com)
Američki investicioni fond HPS Investment Partners sa sedištem u Njujorku zainteresiran je za učešće u refinansiranju roll-up kredita Agrokora vrednog 1,06 mlrd USD i već je u pregovorima s vanrednom Upravom koncerna, potvrđeno je Jutarnjem listu iz nekoliko izvora upoznatih sa stanjem u toj firmi, prenosi Indikator.

Štaviše, prema nekim informacijama, HPS Investment Partners želi da učestvuje i u vlasničkom restrukturiranju Agrokora, odnosno, istražuje mogućnosti vlasničkog preuzimanja najveće hrvatske kompanije.

Iz Agrokora tu informaciju nisu želeli da komentarišu, ni da potvrde ni da demantuju, a ni iz HPS Investment Partnersa zasad nije stigao zvaničan komentar.

HPS Investment Partners je u septembru 2017. kupio "zdravi" deo Merkura, slovenačkog lanca trgovina tehničkom robom, koji je 2014. završio u stečaju. Američki fond je, izjavila je tada stečajna upravnica Simona Gorjup, za Merkur platio 28,56 mil EUR, a sredstva je trebalo da budu iskorišćena za podmirenje dugova poveriocima, piše Jutarnji list.


Agrokor još nije izabrao banku koja će biti aranžer refinansiranja roll-up kredita, a službene informacije govore da će se u refinansiranje ići u aprilu, pošto se formalno završi proces sprovođenja nagodbe poverilaca i s radom počne Agrokor pod novim imenom i sa sedištem u Holandiji. Ta informacija govori da su zasad svi razgovori tek preliminarne prirode, ali neki izvori tvrde kako se baš u razgovorima i u pregovorima s HPS-om dosad najdalje otišlo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.