NavMenu

Eksproprijacija zemljišta za obilaznicu nije počela

Izvor: eKapija Subota, 06.06.2009. 12:31
Komentari
Podeli

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je da još ne postoje uslovi za eksproprijaciju zemljišta za izgradnju deonice beogradske obilaznice od Batajnice do Dobanovaca.

Kako se navodi u saopštenju, pre otkupa zemljišta od vlasnika potrebno je da katastri u Zemunu i Surčinu sprovedu postupak "cepanja" parcela preko kojih će se graditi obilaznica.

Nakon toga, ističe se, Vlada Srbije bi trebalo da donese rešenje o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju na toj deonici, a zatim i da se obezbedi novac za taj posao.

- Tek nakon ispunjenja sva tri navedena uslova "Putevi Srbije" će, kao korisnik eksproprijacije, pokrenuti i sprovesti postupak zajedno sa imovinskopravnim službama u opštinama kroz koje će se graditi ta deonica - navodi se u saopštenju.

Na svim deonicama na kojima su se stekli preduslovi za pokretanje postupka eksproprijacije, "Putevi Srbije" je uspešno privode kraju, ističe se i precizira da je reč o deonicama na dva kraka "Koridora 10", južno i istočno od Niša, u ukupnoj dužini od gotovo 50 km.

U postupku eksproprijacije, koji se sprovodi po Zakonu o eksproprijaciji, ne postoji mogućnost da bilo ko ucenjuje državu nerealnim zahtevima, a država u tom postupku ne pregovara ni sa kim, naveli su "Putevi Srbije".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.