NavMenu

Počeli zvanični razgovori misije Međunarodnog monetarnog fonda sa delegacijom Srbije

Izvor: eKapija Utorak, 29.01.2019. 08:51
Komentari
Podeli
(Foto: Kristi Blokhin/shutterstock.com)
Plenarnim sastankom, koji je održan danas u Narodnoj banci Srbije, započeli su zvanični razgovori predstavnika Republike Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda. Delegaciju Republike Srbije predvodi guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, koja je i guverner Republike Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu. U razgovorima su učestvovali i predstavnici ministarstava finansija i privrede.

Misija Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi Džejms Rouf boravi u Beogradu od 28. januara do 5. februara 2019.

Tokom posete misije, biće razmatrano sprovođenje programa makroekonomskih i strukturnih reformi koji je podržan Instrumentom za koordinaciju politika. Instrument je odobren Srbiji u julu 2018, savetodavnog je karaktera i ne predviđa korišćenje finansijskih sredstava. Program ima za cilj povećanje nivoa investicija, dalji rast zaposlenosti u privatnom sektoru, smanjenje sive ekonomije i ubrzanje reformi. Tokom posete misije razgovaraće se i o izgledima i projekcijama za period 2019 - 2020. godine.

Istovremeno, biće najavljene teme za konsultacije po članu IV Statuta Međunarodnog monetarnog fonda, koje će za Republiku Srbiju biti obavljene tokom tekuće godine. Redovne konsultacije obavljaju se sa svim zemljama članicama u okviru sprovođenja nadzorne funkcije Međunarodnog monetarnog fonda.

U okviru konsultacija, članovi misije analiziraće celokupna privredna kretanja u Republici Srbiji, kao i ekonomske politike i mere. Prethodne konsultacije po članu IV Statuta MMF-a s Republikom Srbijom obavljene su krajem avgusta 201,navodi se saopštenju NBS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.