NavMenu

Hotel Beograd centar Petra Matijevića do aprila treba da primi prve goste

Izvor: Beta Ponedeljak, 28.01.2019. 15:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: fotorobs/shutterstock.com)Ilustracija
Hotel Beograd centar u Kolarčevoj ulici u Beogradu, u bivšoj zgradi Jugoeksporta, primiće prve goste za oko dva meseca, najavio je danas biznismen i vlasnik tog hotela Petar Matijević.

- Zgrada je pod zaštitom države, pa je spoljni izgled morao da se restaurira i ti poslovi su završeni, ali kasne finalni radovi i otvaranje zbog dozvola za trafo stanicu. Te papire smo čekali godinu i po dana - rekao je Matijević agenciji Beta.

Matijević je 2016. godine kupio zgradu Jugoeksporta u centru Beograda za 7,3 mil EUR i počeo sa rekonstrukcijom u luksuzni hotel sa četiri plus zvezdice.

Luksuzni hotel je po planu trebalo da bude otvoren prošlog leta, jer je deo dozvola dobijena u novembru 2017. godine.

Hotel će, prema rečima Matijevića, imati 68 soba i restoran od 300 kvadrata, kao i parking, a zapošljavaće oko 40 radnika. Za petu zvezdicu nedostaje bazen za koji ne postoje uslovi. Cela zgrada ostaće autentična, kao i stepenište iz 1923. godine. U vlasništvu porodice Matijević su, osim industrije mesa Matijević, nekoliko farmi i više stotina hektara poljoprivrednog zemljišta, još i četiri hotela: tri u Novom Sadu i jedan u Zrenjaninu.


Zgrada Jugoeksporta je sazidana 1923. godine po projektu Matije Bleha, a nuđena je nekoliko puta na prodaju. Prva procena je bila da vredi 20 mil EUR , ali je cena zgrade padala posle svake neuspešne licitacije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.