NavMenu

Američka privredna komora pokrenula šesti ciklus programa za studente i menadžere u Srbiji

Izvor: Beta Petak, 25.01.2019. 17:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rawpixel.com/shutterstock.com)Ilustracija
Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) u petak, 25. januara, je pokrenula šesti ciklus edukativnog programa za studente i mlade menadžere "AmChamps – mladi lideri promena".

Savetnica za ljudske resurse u kabinetu predsednice Vlade Srbije Ivona Simić kazala je da će u tom programu učestvovati najperspektivniji studenti završnih godina državnih fakulteta, kao i mladi menadžeri kompanija članica AmCham-a.

- Program omogućava učesnicima da kroz rad u mentorskim parovima poboljšaju svoje stručno znanje, razviju svoje mentorske veštine i povećaju broj i obim poslovnih kontakata i na taj način napreduju u svojim karijerama - rekla je Simić.

Po njenim rečima, studenti i mladi menadžeri će tokom godinu dana trajanja AmChamps programa prisustvovati radionicama i predavanjima na kojima će dobijati i konkretne zadatke i projekte.

- Kada bi AmChamps program bio deo formalnog obrazovanja, kompanije bi dobijale motivisane zaposlene sa potpuno primenljivim znanjima i veštinama, a mladi bi dobili jasne smernice šta mogu da očekuju od svojih budućih poslodavaca - ocenila je Simić.

Ona je poručila učesnicima šestog ciklusa edukativnog AmChamps programa da budu odgovorni, radoznali i da se trude da naprave "najbolju verziju sebe".

Izvršna direktorka AmCham-a u Srbiji Vera Nikolić Dimić rekla je da je u fokusu tog programa ja čanje liderskih potencijala studenata i mladih menadžera.

- Sigurna sam da će studenti steći dragocena iskustva i unaprediti svoja znanja i potencijale. Nadam se da će i šesti ciklus AmChamps programa doprineti povezivanju sa vodećim ljudima poslovne zajednice u Srbiji i stručnjacima iz sveta biznis - kazala je Nikolić Dimić.

AmCham je 2014. pokrenula edukativni program za studente i mlade menadžere sa ciljem da kroz sinergiju akademskog i privatnog sektora omogući razvoj i zaposlenje mladih ljudi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.