NavMenu

Škola u Senju dobila opremu za brzi internet - Vip i Ministarstvo prosvete nastavljaju digitalizaciju obrazovanja

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.01.2019. 11:35
Komentari
Podeli
Čas biologije u OŠ 13. Oktobar u SenjuČas biologije u OŠ 13. Oktobar u Senju
Predstavnici kompanije Vip mobile i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja posetili su u sredu, 23. januara, područnu školu "13. oktobar" u selu Senje kod Ćuprije, kojoj su u okviru projekta "4G učionice" donirani ruter sa brzim 4G internetom i prateća oprema, u cilju unapređenja i digitalizacije nastave u ruralnim područjima Srbije.

Pomoćnik ministra za digitalizaciju u prosveti i nauci, dr Saša Stojanović, savetnica ministra za digitalizaciju u prosveti i nauci mr Biljana Marić i vođa projekta u kompaniji Vip Mobile Ana Boroš Todić prisustvovali su časovima u školi u Senju, gde su se uverili na koji način je internet doprineo đacima i nastavnicima u radu i poboljšanju kvaliteta nastave. Projekat "4G učionice" uspešno je realizovan u 2018. godini, kada su isturena odeljenja 25 škola širom zemlje dobila internet opremu za podršku nastavnom kadru u digitalnoj edukaciji i daljem razvoju učenika na tom polju. Odeljenja su povezana veoma brzom 4G mrežom, što je omogućilo đacima i da ostvaruju kontakt sa vršnjacima iz drugih škola i priključe se nastavi i edukativnim sadržajima matičnih škola.

- Digitalizacija u obrazovanju je među najvažnijim prioritetima za nas, i na tom putu su ključna partnerstva kakva imamo sa Vipom, koji je prepoznao važnost da internet unapredi školovanje u svakom kutku Srbije - poručio je Stojanović.

Školu u Senju pohađa 39 učenika, a direktor Marko Đurić se sa nastavnicima zahvalio na donaciji. Iz kompanije Vip mobile poručuju da će nastaviti da osluškuju potrebe koje će doprineti razvitku lokalnih zajednica.


- U Vipu, lidersku poziciju u digitalnoj transformaciji gradimo i kroz naše društveno odgovorno poslovanje. Veliko nam je zadovoljstvo što vidimo konkretne rezultate zajedničkih napora da osavremenimo školski sistem - poručila je Ana Boroš Todić.

Projekat "4G učionice" jedna je od aktivnosti u okviru društveno odgovornog poslovanja kompanije Vip mobile koja podrazumevaju digitalna rešenja, poput aplikacije za bezbednost dece na internetu "Dečja zona", platforme "Bezbedni klinci", kao i digitalnog savetovališta u vidu donacije Savezu udruženja Autizam Srbija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.