NavMenu

Otvorena nova kuglana u Srbobranu

Izvor: RTV Sreda, 23.01.2019. 09:36
Komentari
Podeli
(Ilustracija) Srbobranski sportski centar ponovo može da uvrsti i kuglanje u red sportova koji se treniraju u ovom objektu. Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i predstavnici lokalne samouprave su 22. januara u srbobranskom sportskom centru svečano otvorili novu, savremenu kuglanu, koju su Srbobranci čekali gotovo deceniju.

U sportskom centru u Srbobranu posle deset godina pauze u radu, ponovo je otvorena kuglana. Moderna sala sa dve staze za kuglanje i pripadajućom opremom vredna je pet miliona dinara; deo sredstava izdvojila je opština Srbobran, a prema rečima pokrajinskog sekretara Vladimira Bateza, preostalih dva i po miliona dinara, obezbeđeno je preko konkursa sekretarijata za sport i omladinu.

- Kao prioritete, mi vidimo rekonstrucije sportske infrastrukture, sportskih centara, fiskulturnih sala i kroz naš konkurs u poslednje dve godine realizovali smo niz značajnih projekata, a ovo je u Srbobranu prvi projekat te vrste sa konkursa za sanaciju, adaptaciju i opremanje sportske infrastrukture - istakao je pokrajinski sekretar Vladimir Batez.

Predsednik opštine Srbobran Radivoj Paroški je kazao da je sportski centar jedan od najstarijih sportskih objekata u Vojvodini i bilo mu je neophodno ulaganje.

Direktor sportskog centra Slobodan Subić naglašava da je kuglanje oduvek bio važan segment sportskog života u Srbobranu i da je u planu da se u narednom periodu organizuju takmičenja u kuglanju.

- Mislim da je prostor svakako vrlo reprezentativan i izuzetan za treninge za lokalne lige, kao i za neke turnire koje ćemo mi organizovati. Koliko ima interesovanja za treninge, možda najbolje govori podatak da je za dva dana rezervisano više od polovine raspoloživih termina - kaže Subić.

U Centru za sport i turizam u Srbobranu trenira više od 20 sportskih klubova iz cele opštine, a u poslednjih godinu dana, pored rekonstrukcije kuglane, u adaptaciju hala i pomoćnih prostorija uloženo je gotovo četiri miliona dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.