NavMenu

Javna rasprava o politikama dobrog upravljanja 28. februara u Beogradu

Izvor: Balkan Green Energy News Utorak, 22.01.2019. 10:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rawpixel/shutterstock.com)Ilustracija
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) organizuje javnu raspravu o politikama dobrog upravljanja 28. februara u Beogradu. Politike o kojima će se raspravljati su Politika zaštite životne sredine i socijalna politika, Politika javnog informisanja i Projektni žalbeni mehanizam - Poslovnik EBRD-a, najavila je Banka.

U 2019. godini, EBRD revidira tri svoje glavne politike zasnovane na principu dobrog upravljanja. To su Politika zaštite životne sredine i socijalna politika (ESP - Environmental and Social Policy), Politika javnog informisanja (PIP - Public Information Policy) i Projektni žalbeni mehanizam - Poslovnik (PCM - Project Complaint Mechanism Rules of Procedure). Ove politike se revidiraju svakih pet godina, pri čemu je prethodna revizija izvršena 2014. godine.

U skladu sa Politikom javnog informisanja Evropske banke za obnovu i razvoj (2014.), Banka poziva organizacije civilnog društva (OCD), svoje klijente, partnere i sve zainteresovane strane da daju svoj doprinos u reviziji politika dobrog upravljanja.

Interesovanje za učešće u javnoj raspravi može se potvrditi, a pisani komentari dostaviti, na sledeće adrese:

Politika zaštite životne sredine i socijalna politika: ESPReview2019@ebrd.com


Projektni žalbeni mehanizam: PCMReview2019@ebrd.com

Politika javnog informisanja: PIPReview2019@ebrd.com

Tri nacrta politika biće objavljena na internet stranici EBRD-a krajem januara 2019. godine i biće otvorena za javne komentare 45 kalendarskih dana. Javne povratne informacije mogu se dostaviti pisanim putem ili ličnim učešćem u nizu javnih rasprava.

Biće organizovano ukupno osam sastanaka u zemljama gde EBRD posluje, i to u Kijevu (5. februar), Tbilisiju (7. februar), Almatiju (11. februar), Istanbulu (13. februar), Kairu (21. februar), Kazablanci (26. februara), Beogradu (28. februara) i Londonu (5. marta). Na svakoj javnoj raspravi, za svaku od tri politike upravljanja biće odvojeno ukupno dva sata.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.