NavMenu

Državni pčelarski sajam 9. i 10. februara na Beogradskom sajmu - Inovacije i brendiranje srpskog meda

Izvor: Agromedia Ponedeljak, 21.01.2019. 15:45
Komentari
Podeli
(Foto: Nitr/shutterstock.com)
U hali 2 Beogradskog sajma 9. i 10. februara 2019. godine održaće se XI Državni pčelarski sajam sa međunarodnim učešćem, u organizaciji Saveza pčelarskih organizacija Srbije.

Za vreme trajanja sajma planirana je panel diskusija, međunarodni stručni seminar, ali i predstavljanje i proglašenje najboljih inovacija u oblasti pčelarstva.

Panel diskusija pod nazivom "Kako da srpski med postane svetski maloprodajni brend", planirana je za subotu, 9. februar. Kako je navedeno na sajtu SPOS-a, ovo pitanje vredno desetine miliona dolara postaće ključno pitanje za pčelare SPOS-a nakon završetka Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a "Naš med doo". Svaki procenat povećanja prodaje meda u malim pakovanjima, a ne u buradima, kao što je to sada najčešće slučaj, donosiće pčelarima značajne dodatne prihode. Naročito je bitno da se taj med plasira u svetske maloprodajne lance bez posrednika, što nije nimalo lako.

Za subotu je na sajmu planiran i međunarodni stručni seminar pod nazivom "Pčele ne umiru od zime". Predavač na seminaru biće Wolfgang Ritter, nemački biolog i melitolog, stručnjak za zdravlje pčela, autor nekoliko knjiga i više od 600 naučnih članaka, ali i pčelar praktičar sa više od 40 godina iskustva u pčelarenju.

U nedelju, 10. februara, planiran je takmičarski deo koji podrazumeva predstavljanje inovacija. Kritereijumi za ocenjivanje inovacija biće jednostavnost primene u praksi i unapređenje ekonomičnosti pčelarenja inovacijom, a sve inovacije mogu se prijaviti i doneti na sajam najkasnije do 10. februara do 9 sati.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.