NavMenu

FIT MAMA - Program vežbanja za porodilje u Nacionalnom trening centru u Beogradu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 21.01.2019. 14:21
Komentari
Podeli
(Foto: Andresr/shutterstock.com)
Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije pokrenuo je poseban program za bezbedno rekreativno vežbanje žena nakon porođaja koji je baziran na utemeljenim svetskim naučnim studijama.

Cilj programa je da se adekvatnim fizičkim vežbanjem pozitivno utiče na opšte psihofizičko zdravlje porodilja, kako bi se postupno vratile u stanje pre trudnoće i porođaja, saopšteno je iz Zavoda.

FIT MAMA je zapravo nastavak organizovanog vežbanja u trudnoći, a učesnice programa na raspolaganju imaju dva sata, budući da je neophodna priprema mama i beba pre početka i nakon časa vežbanja.

Sam program je koncipiran tako da porodilje, u prisustvu beba, već od šeste nedelje mogu da učestvuju u dobro doziranoj rekreaciji koja traje sat vremena. Za vežbanje se koriste otvoreni tereni Zavoda za sport i medicinu sporta RS kao i prostrane sale specijalizovane za ovaj vid rekreacije.


Program za mlade mame je prevashodno osmišljen kako bi se sve funkcije nakon porođaja vratile u prvobitno stanje, ali i kako bi se uspostavila interakcija između majki koje mogu deliti iskustva na temu odgoja dece. Organizovanu rekreaciju realizuje pedagog fizičkog vaspitanja čija je specijalnost fizičko vežbanje u trudnoći i nakon porođaja.

FIT MAMA se realizuje dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom od 11.30 do 12.30, a preporuka je da mame imaju saglasnost svog lekara pre nego što otpočnu sa procesom vežbanja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina

Ovo su nagrađeni radovi 46. Salona arhitekture (FOTO)

Svečana dodela nagrada i pohvala 46. Salona arhitekture, najznačajnije izložbe arhitektonskog stvaralaštva u našoj zemlji, održana je u petak, 26. aprila. Velika nagrada salona - Grand prix za sveukupni doprinos razvoju arhitekture i održive gradnje dodeljena je autorskom timu Zabriskie doo za projekat "Ingrid - Schneider electric hub, transformacija industrijske hale novkabel i enterijer poslovnog objekta". Nagrada salona za doprinos

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.