NavMenu

Uskoro izgradnja spa centra u Šatrincima kod Iriga - Investicija vredna 400.000 EUR

Izvor: RTV Nedelja, 20.01.2019. 16:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: gurinaleksandr/shutterstock.com)Ilustracija
Ulaganja Opštine Irig u razvoj turizma sve su vidljivija, a pored Vrdnika koji je nadaleko poznat po termalnoj vodi još jedno selo uskoro bi, upravo zbog termalnog izvora, moglo početi da privlači turiste željne relaksacije u prirodnom okruženju. Naime, u planu je veliki projekat u selu Šatrinci.

Razvoj ovog malenog sela nadomak Iriga, polako kreće uzlaznom linijom. Iako se Šatrinčani uglavnom bave ratarstvom i uzgojem gusaka, uskoro bi i turizam mogao postati izvor prihoda za meštane, nakon što na termalnom izvoru u prelepom krajloliku Šatrinaca bude izgrađen velelepni spa centar vredan oko 400.000 EUR.

Meštani ali i prolaznici kažu da su Šatrinci pravi primer gostoljubivosti, što se da videti na raznim dešavanjima u selu kao što je i nadaleko poznata Guščijada, a gradnja novog turističkog objekta još će više privući pažnju na ovo miroljubivo selo.

U malim selima iz kojih mladi odlaze, često se postavlja pitanje zaposlenja, pa je upravo to još jedan od razloga da opština Irig ulaže u potencijale ovog kraja. Samo u realizaciji projekta Natural heltnes opština će uz većinska sredstva EU, samostalno učestvovati sa 25.000 EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.