NavMenu

Telekom Srbija i Sberbank Srbija potpisali memorandum o saradnji - Deo akcije "Milion"

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.01.2019. 13:33
Komentari
Podeli
Povodom posete predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, Sberbank Srbija i Telekom Srbija potpisali su i memorandum o saradnji. Ovaj memorandum iniciran je zaključenim ugovorom koje su ove dve kompanije sklopile tokom decembra 2018. godine.

Naime, Sberbank Srbija jedna je od banaka koja je učestvovala u kreditiranju kompanije Telekom. Sberbank Grupa u ovom kreditu učestvovala je sa 77 mil EUR, od čega je Sberbank Srbija učestvovala sa 25 mil EUR, navodi se u saopštenju.

Ova kreditna investicija deo je šire akcije "Milion+" koju Telekom Srbija sprovodi u cilju dostizanja preko million korisnika svojih multimedijalnih usluga i interneta.

- Sberbank Srbija, u okviru svog poslovanja, teži da bude prepoznata kao banka koja podržava projekte koje su od strateškog značaja za građane Srbije. Deo naše poslovne strategije je finansiranje rasta snažnih, regionalnih kompanija poput Telekoma. Izuzetno smo ponosni što imamo priliku da i na ovaj način, ozvaničimo našu saradnju i da pružimo podršku Telekomu u ostvarivanju svog cilja – istakla je Marijana Vasilescu, predsednica Izvršnog odbora Sberbank Srbija prilikom potpisivanja memoranduma.

Polazeći od odlične saradnje Sberbank Srbija i Telekom Srbija Grupe u poslednjih nekoliko godina "naša dva privredna društva potpisivanjem ovog memoranduma žele da podignu svoju saradnju na još viši nivo", rekao je Predrag Ćulibrk, generalni direktor Telekom Srbija povodom potpisivanja memoranduma.

- Memorandum predviđa da kroz razmenu informacija, identifikovanje investicionih projekata i prilika i organizovanje ekspertskih sastanaka Sberbank i Telekom Srbija ostvare cilj unapređenja investicija sa krajnjim namerama ostvarivanja poslovnih interesa za oba privredna društva ali i ekonomija Rusije i Srbije u celini. Mi se itekako radujemo produbljivanju i proširenju naše dosadašnje saradnje – izjavio je Ćulibrk.

Telekom Srbija vodeći je provajder telekomunikacionih usluga u jugoistočnoj Evropi, sa podružnicama u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Kompanija je neprikosnoveni lider tržišta telekomunikacija u Srbiji sa 1,05 mlrd EUR konsolidovanog prihoda i 125 mil EUR neto profita.

Na nivou čitave grupe Telekomu Srbija opslužuje oko 10 miliona korisnika različitih usluga (mobilna, fiksna, internet i multimedija). Republika Srbija poseduje 58% udela u društvu, 20% predstavljaju sopstvene akcije, dok oko 15% pripada građanima Srbije, a 7% zaposlenima i bivšim zaposlenima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.