NavMenu

Srbija među najboljim domaćinima - Više od 4.000 smeštaja iz naše zemlje dobilo globalna priznanja Guest Review Awards za 2018. kompanije Booking.com

Izvor: eKapija Utorak, 15.01.2019. 15:37
Komentari
Podeli
(Foto: sebra/shutterstock)
Booking.com jedna od najvećih kompanija za onlajn rezervacije smeštaja na svetu, dodelila je godišnje nagrade Guest Review Awards za 2018. kojom odaje priznanje svojim partnerima za izuzetnu gostoljubivost, i to prema ocenama koje gosti objavljuju nakon boravka.

Za 2018. godinu ovo priznanje su dobila čak 4.283 smeštaja iz cele Srbije, rečeno je za eKapiju iz ove kompanije.


- Prema postotnom udelu nekretnina koje su osvojile nagradu, najpoželjnija mesta u Srbiji, prema ocenama naših kupaca, su Niš, Novi Sad, Subotica, Beograd i Zlatibor – rekao je za naš portal Kristofer Barber, PR menadžer kompanije Booking.com

Inače, za sedmo godišnje izdanje nagrada, 759.845 nekretnina u 219 zemalja i teritorija, dobilo je ovo godišnje priznanje, a zemlje koje su dobile najviše nagrada su Italija (106.513), Španija (46.646), Francuska (45.286), Nemačka ( 36.042), SAD (35.626), Hrvatska (34.027), Velika Britanija (31.206), Ruska Federacija (26.729), Poljska (26.572) i Brazil (24.477).


Najgostoljubivija mesta u svetu

Na osnovu broja nekretnina koje primaju nagradu 2018. godine, Booking.com otkriva najpoželjnija mesta na Zemlji u skladu s ocenama korisnika.

Sa najvećim procentom ukupnih prihvatljivih objekata koji su osvojili nagrade, najgostoljubivije zemlje su Austrija, Češka, Poljska, Novi Zeland, Tajvan, Rumunija, Mađarska, Irska, Srbija i Grčka, navodi se na sajtu Booking.com.

Najgostoljubivije destinacije su Goreme (Turska), Slunj (Hrvatska), Eluanbi (Tajvan), Nijagara na jezeru (Kanada), jezero Tekapo (Novi Zeland), Bendigo (Australija), Newport (Sjedinjene Američke Države), Nozawa Onsen (Japan), Fernando de Noronha (Brazil) i El Chalten (Argentina).

Prema komentarima 73% svetskih putnika, od posebnog značaja za odabir destinacije za putovanje, su ljubazni i zanimljivi meštani.

Kada je reč o najatraktivnijim tipovima nekretnina na globalnom nivou, svi su iz alternativnog segmenta smeštaja, što podrazumeva neprestano zadovoljstvo putnika jedinstvenim iskustvom boravka: rijadi (tradiconalne marokanske kuće), noćenje i doručak, smeštaj na farmi, pansioni, aparthoteli kao i riokani (japanske tradiconalne građevine).


S.P.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.