NavMenu

Kompanija Andzor engineering projektuje parterno uređenje centra Novog Sada

Izvor: Radio 021 Nedelja, 13.01.2019. 16:40
Komentari
Podeli
Novi Sad (Foto: photosmatic/shutterstock.com)Novi Sad
Uprava za građevinsko zemljište i investicije Novog Sada (UGZI) odabrala je novosadsku kompaniju Andzor engineering za izradu tehničke dokumentacije za parterno uređenje najužeg centra Novog Sada, piše portal 021.

Vrednost ovog posla premašuje 22 miliona dinara, a dobavljač ima rok od 300 dana.

Projektant treba da isplanira popločavanje, ozelenjavanje i uređenje javne rasvete i urbanog mobilijara kao što su klupe i kante. Takođe, potrebno je da isprojektuje uređenje saobraćajnih tokova za prolazak kola, biciklista i pešaka, uz koridore za službe snabdevanja, vozila komunalnih i hitnih službi.

Tenderom je obuhvaćeno 6,82 hektara u koji spadaju Pozorišni trg, Uspenska ulica, prolaz do planiranog polukružnog trga na mestu sadašnje montažne garaže iza SNP-a, planirani polukružni trg i Prolaz Miloša Hadžića, plato ispred starog bioskopa JNA (sada dvorište banke), deo Njegoševe ulice, Trg slobode, Ulica Modene, deo Ulice Ilije Ognjanovića, Ulica Kralja Aleksandra i prolaz uz Menratovu palatu.

Tender je usledio nekoliko meseci nakon arhitektonskog konkursa koji se bavio istom temom. Međutim, u konkursnoj dokumentaciji UGZI nije obavezao projektanta da koristi nagrađene radove, ali je naveo da se oni mogu koristiti u celosti ili u delovima.


Prema tim idejnim rešenjima, centar Novog Sada je gotovo u celosti behatoniran, a bio bi smanjen i prostor za zelene površine.

Kako se može videti u budžetu grada za ovu godinu, za parterno uređenje dela centra obezbeđeno je 28,6 miliona dinara. S obzirom na to da se za tehničku dokumentaciju izdvaja veći deo tog novca, radovi na uređenju se mogu očekivati najranije sledeće godine. U 2020. bi trebalo da bude izdvojeno 250 miliona, a naredne godine 300 miliona dinara.

Novi Sad će 2021. godine biti Evropska prestonica kulture, što je jedan od dodatnih razloga za rekonstrukciju dela starog jezgra grada.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.