NavMenu

E-platforma za upis u Integralni registar hemikalija počela sa radom

Izvor: Energetski portal Petak, 11.01.2019. 13:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Luka Funduk/shutterstock.com)Ilustracija
Elektronska platforma za upis hemikalija u Integralni Registar hemikalija (eIRH) počela je da radi, a u okviru zakonske obaveze – upisa hemikalija u Registar hemikalija, podaci se mogu dostaviti i elektronskim putem preko portala irhportal.ekologija.gov.rs, piše Energetski portal.

Uvođenje mogućnosti za elektronsko dostavljanje podataka za upis u Registar hemikalija, preko e-platforme, ima za cilj da privrednim subjektima pojednostavi i pojeftini administrativne procedure, i tako doprinese bržem i lakšem ispunjavanju zakonskih obaveza, kao i da ubrza proveru dostavljenih podataka od strane nadležnog organa.

Da bi privredni subjekti i savetnici za hemikalije bili u mogućnosti da pristupe eIRH portalu, neophodno je da prethodno budu registrovani.

Obrazac za registraciju privrednog subjekata može se preuzeti na strani irhportal.ekologija.gov.rs/Account/RegistracijaKompanija.

Obrazac za registraciju savetnika za hemikalije može se preuzeti na strani irhportal.ekologija.gov.rs/Account/RegistracijaSavetnik.


Više informacija u vezi registracije privrednog subjekta i savetnika za hemikalije mogu se naći na strani "Najčešće postavljana pitanja".

Uspostavljanje elektronske platforme za Integralni Registar hemikalija (eIRH) jedna je od aktivnosti u okviru projekta "Upravljanje rizikom od hemikalija u Srbiji", koji Ministarstvo zaštite životne sredine sprovodi u saradnji sa Švedskom agencijom za hemikalije (KemI) i Švedskom agencijom za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.