NavMenu

Inđija pred bankrotom zbog izgradnje sportske hale - Za osam dana moraju da uplate 1,3 mil EUR

Izvor: B92 Četvrtak, 10.01.2019. 09:01
Komentari
Podeli
(Foto: Maryna Pleshkun/shutterstock.com)
Zbog problema prilikom izgradnje sportske hale vredne 11 mil EUR i izgubljenog sudskog spora, opštini Inđija preti blokada računa. Ova lokalna samouprava nije završila sportski objekat, a u međuvremenu izgubila je sudski spor, pa izvođaču radova sada moraju da plate 1.358.433 EUR.

Drugostepenom presudom Privrednog apelacionog suda u Beogradu, Inđija je dužna da za 8 dana plati ovaj dug i sudske troškove, navodi portal Indjija.net.

Ukinuta je i prvostepena presuda u kojoj Opština Inđija nije obavezna da kompaniji Monterra (izvođaču radova) plati iznos od 29.511.096,54 dinara, što praktično znači i da je ovaj iznos potencijalni dug koji će Opština morati da plati, ako sud u nastavku suđenja donese takvu presudu.

Iako će pravni tim Opštine Inđija uložiti reviziju Vrhovnom kasacionom sudu, izvršenje obaveze se ne odlaže. U narednih nekoliko dana, rukovodstvo Opštine Inđija pokušaće da pronađe kompromisno rešenje sa predstavnicima kompanije Monterra koja je dobila spor, odnosno s njihovim stečajnim upravnikom s obzirom da je pomenuta kompanija u stečaju.


Kako piše na zvaničnoj stranici Opštine, do danas je uloženo 11 mil EUR u novu sportsku halu koja nije završena, a, prema procenama stručnjaka, neophodno je još 2 mil EUR.

Jedan od problema predstavlja voda koja je probila korito dvorane ali i aktuelni propisi zbog kojih objekat ne može da dobije upotrebnu dozvolu jer ne ispunjava kriterijume (na primer, iz Zakona o protivpožarnoj zaštiti).

Krov hale prokišnjava, a u unutrašnjem delu nisu urađeni elektromašinski radovi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.