NavMenu

Air Arabia najavila direktne letove od Šardže do Beograda

Izvor: Aviatica Utorak, 08.01.2019. 13:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Perfect Gui/shutterstock.com)Ilustracija
Prva i najveća bliskoistočna low-cost aviokompanija, Air Arabia, najavila je uvođenje nove direktne linije do Beograda sa aerodroma u Šardži, trećeg po veličini grada u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koji se nalazi odmah severno od Dubaija. Linija za Beograd počeće da saobraća 28. juna 2019. i druga je nova linija ove kompanije u Evropi, nakon Praga.

Letovi između dva grada obavljaće se četiri puta nedeljno - utorkom, četvrtkom, petkom i subotom. Utorkom i petkom je polazak iz Šardže (SHJ) u 9.00 sa dolaskom u Beograd u 13.00, dok je povratak iz Beograda u 13.40, a dolazak u Šardžu u 21 čas. Četvrtkom i subotom je planirano vreme polaska iz Šardže u 15.45, dolazak u Beograd u 19.45, a povratak iz našeg glavnog grada u 21.45 i dolazak u UAE u 05.05 sati narednog jutra.

Letovi će se obavljati avionima Airbus A320 sa 168 putničkih mesta u jedinstvenoj ekonomskoj klasi.

Adel Al Ali, generalni direktor Air Arabije, izjavio je da je veoma srećan što će u svoju mrežu destinacija dodati i glavni grad Srbije. U saopštenju kompanije se navodi da je Beograd popularan grad bogate istorije i raznovrsne arhitekture.


Air Arabia je aviokompanija koja ima baze na Bliskom istoku i u Severnoj Africi (UAE, Egipat i Maroko) iz kojih održava 155 linija. U Srbiji će imati žestoku konkurenciju pošto je Beograd povezan sa Dubaijem direktnim letovima aviokompanije flydubai, na kojima Emirates ima svoju oznaku prema kodšer ugovoru. Iz Beograda je moguće stići i do Abu Dabija, i to svakodnevno letovima koje obavlja Etihad Airways u saradnji sa srpskom nacionalnom aviokompanijom Air Serbia.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.