NavMenu

Trendovi u enterijeru za 2019. godinu (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 28.12.2018. 13:14
Komentari
Podeli
(Foto: Tarkett)
Sa novom godinom dolaze i novi trendovi koji će sasvim sigurno ostaviti značajan pečat na svim poljima. Dizajneri, umetnici, modni kreatori se trude da svake godine osmisle i predstave nešto novo, jedinstveno i krajnje upečatljivo. Kompanija Tarkett je istražila koji tu to trendovi koji će obeležiti predstojeću godinu i kako da ih na najbolji mogući način uvedete u vaše domove.


Staklo

(Foto: Tarkett)
Svake godine se primeti napredak na polju razvoja novih materijala, kao i na unapređenju onih nama već dobro poznatih. Ove godine će se na prvom mestu naći staklo. Stakleni stolovi mogu predstavljati vrlo lep detalj u enterijeru, doprinose njegovoj eleganciji i sofisticiranosti. Mnogi beže od primene stakla u svom domu, prvenstveno zbog zahtevnijeg održavanja, ali kada prevaziđete ove stavove shvatićete koliko prednosti zapravo ovaj materijal nudi.


Living Coral – Boja godine

(Foto: Tarkett)
Ne mogu se spomenuti trendovi, a da se pri tome ne spomene boja koja će dominirati dizajnerskom scenom. PANTONE Institut za boje objavio je koja je boja koja će obojiti ovu godinu, a to je boja 16-1546 Living Coral. Pantone navodi da je ovo boja bezbrižne sreće. Akcentujte zid pojedine prostorije u ovoj boji, oplemenite prostor detaljima u vidu nameštaja, sitne dekoracije, tepiha i budite sigurni da ćete uživati u domu okupanom koralnom bojom.

Neobični plafoni

(Foto: Tarkett)
U enterijeru se velika pažnja poklanja akcentovanju određenih delova enterijera ili detalja koji ga upotpunjuju. Najčešće je to akcentovanje zidova nekim jarkim bojama, tapetama ili raznim zidnim tehnikama, upotreba određenje boje ili teksture koja će se provlačiti kroz celokupan enterijer ili pak korišćenje jednog određenog stila, koji će sam po sebi naglasiti sve ono što je vredno naglašavanja u prostoru.

Međutim, 2019. godina donosi određena odstupanja kada su trendovi u pitanju, pa se tako akcentovanje određenog prostora prenosi na onaj deo koji je do sada najčešće bio zanemarivan, a to je plafon. Birajte između toga da ga okrečite u određenu boju, zalepite tapete, oslikate mural ili pak ostavite neobrađenu betonsku površinu i budite sigurni da će ovo biti jedan sasvim nesvakidašnji detalj u vašem domu.


Povratak boho stila na scenu

(Foto: Tarkett)
Iako nikada zapravo i ne izlazi iz mode, boho stil će i ove godine biti jedan od najvažnijih trendova u dizajnu enterijera. Njegova slojevitost i sloboda u kombinovanju boja, materijala i oblika, daće svakom odrešene ruke da svoj dom uredi na najbolji mogući način. Pored toga, boho stil u svaki dom unosi toplu atmosferu punu dobrodošlice, pa će se svako ko se u njemu nađe osetiti više nego prijatno, a to je utisak koji želite da ostavite na sve one koji prvi put dolaze u vaš dom.


Geometrijski motivi

(Foto: Tarkett)
Geometrijski motivi su takođe jedna od neprolaznih tema u uređenju enterijera, ali u 2019. biće posebno zastupljeni. Ove godine biti zastupljeni u svim vidovima, od tkanina, tidnih instalacija, fotografija, tapeta, pa sve i do samog poda.

Ukoliko ste ljubitelj geometrijskih motiva, i spremni ste da unesete nešto nesvakidašnje u vaš dom, onda je Mixonomi kolekcija pravi izbor za vas. LVT pod sa širokim spektrom dezena i različitih geometrijskih oblika nudi vam veliki broj mogućnosti kreiranja vašeg idealnog i jedinstvenog poda. Na vama je samo da pustite mašti na volju i dizajnirate pod po svom ukusu.


Terrazzo je opet u trendu

(Foto: Tarkett)
Mnogi će se obradovati kad čuju da je terrazo ponovo u trendu. To je specifičan materijal koji u sebi kombinuje komadiće mermera, kvarca, granita i stakla. Efekat koji se dobija stvara jedinsvenu i prelepu površinu, a ona na sebi ima deliće u raznim bojama i oblicima. Ovaj materijal se najčešće koristi za uređenje kupatila, kuhinja i terasa. Vinil pod sa terrazzo teksturom, što sasvim sigurno može predstavljati adekvatnu zamenu za originalni materijal.

Ovo su trendovi koji će obeležiti narednu godinu. Sada je samo na vama da se odlučite šta je ono što vam najviše odgovara i što će boravak u domu učiniti još prijatnijim, poručuju iz kompanije Tarkett.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.