NavMenu

Kopaonik biznis forum od 3. do 6. marta 2019. - Organizatori očekuju više od 1.500 učesnika

Izvor: eKapija Nedelja, 23.12.2018. 17:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anton Gvozdikov/shutterstock.com)Ilustracija
Predstojeći, 26. Kopaonik biznis forum biće održan od 3. do 6. marta 2019. godine u Kongresnom centru hotela Grand na Kopaoniku. Kako su saopštili organizatori, centralna tema ovog skupa biće - "Srbija deset godina posle velike recesije: snažan rast kao imperativ".

Program foruma i lista govornika su već određeni, dok će prijava učesnika početi 8. januara 2019. godine. Specijalni gost prvog dana Foruma biće Geri Džejkobs, izvršni direktor Svetske akademije nauke i umetnosti.

Očekuje se da će 26. Kopaonik biznis forum ugostiti više od 1.500 učesnika, profesora, državnih zvaničnika, članova diplomatskog kora, poslovnih ljudi, domaćih i stranih investitora, predstavnike međunarodnih finansijskih organizacija. Pored predstavnika srpske vlade na Forumu će, u okviru zvaničnog programa, učestvovati i predstavnici najznačajnijih svetskih ekonomskih institucija kao što su Linda Van Gelder, regionalna direktorka Svetske banke za Zapadni Balkan (WB), Dubravka Negre, šef Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan (EIB), i Sebastijan Sosa, šef kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda u Beogradu (IMF).

Pored ključnog razvoja Srbije između dva KBF-a, neke od tema koje će biti zastupljene su i startapovi kao digitalni pokretač Srbije, regionalni ekonomski razvoj Zapadnog Balkana, osnaživanje digitalne ekonomije, preporuke razvoja biznisa na Balkanu. Tradicionalno, specijalno obraćanje premijerke Srbije Ane Brnabić planirano je poslednjeg dana Foruma.


- Savez ekonomista Srbije, kao organizator Kopaonik biznis foruma, želi da održava i neguje saradnju između relevantnih učesnika i na taj način ponudi interaktivnu platformu za razmenu mišljenja, argumentovanu, konstruktivnu raspravu, sagledavajući pri tome ključne reformske izazove iz različitih uglova: političkog i privrednog, mikro i makro ekonomskog, iz ugla realnog i finansijskog sektora, domaćih i stranih investitora, privatnih i javnih preduzeća, teorije i prakse - ističe se u saopštenju organizatora.

Savez ekonomista Srbije organizuje Forum u partnerstvu sa kompanijom Mastercard, a kao i prethodnih deset godina, koncepcijski pokrovitelj ovog značajnog ekonomskog skupa je predsednik Vlade Republike Srbije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.