NavMenu

Usvojen budžet Vojvodine za 2019. godinu - Kapitalni deo planiran u iznosu od 19,3 milijarde dinara

Izvor: Beta Petak, 21.12.2018. 12:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Darko Zivlakovic/shutterstock.com)Ilustracija
Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su 20. decembra pokrajinski budžet za 2019. godinu u iznosu od 74,4 milijarde dinara. Za je glasao 71 poslanik, a protiv je bilo njih 17.

U predlogu Odluke o budžetu ranije je navedeno da je to za oko 13 milijardi dinara više nego 2016. godine, kada je formirana aktuelna Pokrajinska vlada, i za 1,34 milijardi više u odnosu na rebalansirani budžet za 2018. godinu, a planiran je na "principima da se očuva dostignuto učešće kapitalnih rashoda".

Prilikom predstavljanja budžeta navedeno je da će najveći deo novca iz pokrajinske kase i naredne godine, pored ulaganja u infrastrukturu i zdravstvo, biti usmeren u privredu i poljoprivredu, a da je kapitalni deo budžeta planiran u iznosu od 19,3 milijarde dinara.

U najznačajnije investicije planirane budžetom uvrštena su ulaganja u prečistače otpadnih voda kod Bačke Topole, Malog Iđoša i Srbobrana, izgradnja Studentskog kulturnog centra, rekonstrukcija kompleksa "Heterlend" kod Novog Bečeja, nabavka deset vozila za prevoz pacijenata na dijalizu, sufinansiranje dva akceleratora i adaptacija prostora za njihov smeštaj u Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici, adaptacija Gimnazije "Isidora Sekulić" u Novom Sadu, te projekat e-uprave.

Biće nastavljena ulaganja u započete projekte, kao što su izgradnja i opremanje Radio-televizije Vojvodine, adaptacija Narodnog pozorišta u Subotici, završetak radova oko Žeželjevog mosta, izgradnja Sentandrejskog puta u Novom Sadu, proširenje sadržaja termalnih bazena na Paliću, dalje ulaganje u infrastrukturu u zdravstvu i ulaganje u zaštitu kulturnog nasledja.

Obezbedjen je isti ili viši nivo ulaganja i u oblastima obrazovanja, kulture, informisanja i sporta, kao i u oblasti ostvarivanja prava nacionalnih manjina, navedeno je na predstavljanju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.