NavMenu

Airbus i Mađarska ulaze u dugoročno industrijsko partnerstvo

Izvor: Tangosix Utorak, 18.12.2018. 14:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ilfaber/shutterstock.com)Ilustracija
Airbus Helicopters i Mađarska potpisale su Memorandum o sporazumu za stvaranje industrijske saradnje za dugoročne vazduhoplovne projekte koji će se u početku usredsrediti na proizvodnju određenih visoko precizno izrađenih mehaničkih delova za helikopterske dinamičke sisteme. Ovaj projekat je deo razvojnog programa oružanih snaga "Zrinji 2026’" (Zrnyi) koji podržava nacionalne bezbednosne ciljeve Mađarske u razvoju nezavisnih odbrambenih sposobnosti.

– Ovo partnerstvo je u skladu sa našom evropskom strategijom saradnje u Airbus-u i pokazivanje naše posvećenosti da se ubrza saradnja sa jednom od najbrže rastućih evropskih ekonomija – rekao je generalni direktor Airbus Helicopters-a Bruno Even.

– Ovaj projekat postao je moguć zahvaljujući mađarskoj industrijskoj stručnosti i posvećenosti inovacijama, koje će sada doživeti uspon u Airbus globalnom lancu snabdevanja – dodao je Even.

Sporazumom se namerava stvoriti novo održivo i integrisano postrojenje u okviru kompanije Airbus. "Greenfield" proizvodna jedinica će započeti sa proizvodnjom mehaničkih delova koji će zatim biti isporučeni glavnom centru za montažu komponenata za dinamičke delove koji se ugrađuju na različite Airbus helikoptere koji se koriste u više od 150 zemalja širom sveta. Sporazum će se takođe osloniti na lokalni lanac snabdevanja koji je kvalifikovan za obavljanje određenih zadataka kao što je površinska obrada.

Mađarska je dugo godina privržena Airbus civilnim i vojnim proizvodima koji su našli mesto u širokom spektru odbrambenih i civilnih primena. Mađarsko Ministarstvo odbrane nedavno je kupilo 36 helikoptera, od kojih 20 H145M i 16 H225M a takođe poseduje i dva aviona A319.

Wizz Air, jedna od najvećih evropskih aviokompanija i klijent koji koristi samo Airbus-ove avione, upotrebljava veliku flotu od više od 100 aviona, sa preko 260 koji su naručeni.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.