NavMenu

Siemens planira dupliranje broja zaposlenih u Srbiji u narednih pet godina

Izvor: eKapija Utorak, 18.12.2018. 15:46
Komentari
Podeli
(Foto: Suzana Obradović)
Kompanija Siemens Beograd ostvarila je svoje ciljeve za poslovnu 2018. godinu, a učešće u realizaciji kapitalnih projekata za Republiku Srbiju pozicioniralo ju je kao pouzdanog partnera srpskoj privredi.

Kako je na druženju sa novinarima, povodom obeležavanja kraja poslovne godine, rekao Udo Eichlinger (Udo Ajhlinger), generalni direktor kompanije, u Siemensu očekuju da će u narednih pet godina duplirati broj zaposlenih u Srbiji zahvaljujući dodatnom povećanju proizvodnje.

- U ovoj godini u Srbiji smo realizovali veliki broj projekata u svim oblastima u kojima poslujemo, i uveren sam da ćemo nastaviti u istom smeru, da svojim inovativnim tehnologijama i rešenjima podstičemo privredni rast Srbije - izjavio je Eichlinger.

On je dodao da je fokus kompanije na promovisanju i primeni digitalizacije i digitalnih rešenja.

- Siemens je pionir u oblasti digitalizacije u Srbiji i naš cilj je da svojim kupcima predstavimo nove proizvode i rešenja u ovoj oblasti, kao i da objasnimo na koji način digitalizacija utiče na poboljšanje poslovanja i konkurentnosti na tržištu. Naši zaposleni aktivno prate kretanja, trendove i promene na tržištu, kako bi što uspešnije odgovorili na sve potrebe kupaca i ponudili rešenja prilagođena specifičnim potrebama, sa ciljem unapređenja postojećih procesa.


U Srbiji Siemens posluje u oblastima industrije, energetike, nafte i gasa, i ima dve fabrike - u Subotici i Kragujevcu, sa više od 2.500 zaposlenih. Od toga je više od 1.600 radnika zaposleno u Subotici, sa tendencijom rasta zahvaljujući dodatnom povećanju proizvodnje.

Siemens je u februaru preuzeo kompaniju Milanović inženjering, proizvođača aluminijskih delova karoserije za šinska vozila iz Kragujevca, i ovim pripajanjem Siemens je proširio svoju međunarodnu mrežu proizvođača.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.