NavMenu

Grad Novi Pazar odustao od kupovine objekata TK Raška

Izvor: Beta Utorak, 18.12.2018. 15:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hxdyl/shutterstock.com)Ilustracija
Grad Novi Pazar odustao je od potpisivanja ugovora za kupovinu fabrike za preradu otpadnih voda, kotlare i još nekoliko pomoćnih objekata Tekstilnog kombinata Raška u stečaju, potvrđeno je radiju Sto plus u lokalnoj samoupravi.

Gradska uprava je početkom decembra ponudom od 84 miliona dinara pobedila na javnoj licitaciji za kupovinu tih objekata, što je bila gotovo šestostruko veća cena od početnih 15,2 miliona dinara.

Po odustajanju lokalne samouprave stečajni upravnik će objekte ponuditi novopazarskom preduzetniku Ameru Hadžifejzoviću koji je, kao fizičko lice, tokom nadmetanja za njih ponudio 78 miliona dinara. Ukoliko i on odustane od kupovine, stečajni upravnik TK Raška raspisaće novu prodaju.


Objekti koji su nuđeni na prodaju nalaze se na parcelama 10897/9, 10897/46, 10897/48 i 10897/49, a koje je lokalna samouprava predvidela za izgradnju toplane na biomasu.

Ranije je najavljeno da će, ukoliko sve bude išlo po planu, izgradnja toplane na biomasu u Novom Pazaru mogla početi na proleće iduće godine, a da bi ona mogla biti stavljena u pogon početkom grejne sezone.

Ukupna vrednost izgradnje toplane na biomasu i toplovoda u Novom Pazaru je 3,6 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.