NavMenu

Zorka Keramika ulaže 15 mil EUR u povećanje proizvodnje - Posao za još 100 ljudi

Izvor: eKapija Utorak, 18.12.2018. 15:50
Komentari
Podeli
Tokom posete Maje Gojković fabrici Zorka KeramikaTokom posete Maje Gojković fabrici Zorka Keramika
Vlasnici fabrike keramičkih pločica Zorka Keramika u Šapcu najavili su investicije od 15 mil EUR u povećanje proizvodnih kapaciteta i zapošljavanje novih radnika. Ova kompanija jedan je od najvećih proizvođača keramičkih pločica u Srbiji, sa godišnjom proizvodnjom od 4,2 miliona kvadratnih metara.

Šabačku fabriku posetila je u ponedeljak (17. decembra 2018. godine) predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković, koja je tom prilikom istakla da je Zorka Keramika dobar primer moderne kompanije koja ide u korak sa trendovima i spremna je da primenjuje nove tehnologije, kao i da kompanija ima veliki značaj za Srbiju, jer je našla tržište i izvan granica naše zemlje, i to ne samo u regionu, već i na veoma zahtevnim i konkurentnim tržištima EU.

- Zorka Keramika je najveća fabrika keramičkih pločica u Srbiji i jedina fabrika u zemlji koja ima tehnologiju rektifikacije pločica. Takođe, proizvodimo kvalitet "gres - porcellanato", koji podrazumeva poseban način obrade i proizvodnje keramičke pločice. U poslednje dve godine proizvodimo premijum brend "Tilezza" najsavremenijeg dizajna i formata, za koji postoji velika potražnja na tržištu, posebno za stambene projekte u Srbiji, ali i za izvoz. Zbog toga je doneta odluka da se izgrade novi proizvodni kapaciteti. Investicija od 15 mil EUR omogućiće povećanje proizvodnje od 3 miliona metara kvadratnih, ali i novih 100 radnih mesta - rekao je Markus Bogdanović, jedan od vlasnika fabrike Zorka Keramika.


Fabriku keramičkih pločica Zorka Keramika u Šapcu i fabriku opekarskih proizvoda Zorka-Opeka u Koceljevi kupio je 2004. godine austrijski konzorcijum u okviru privatizacije industrijskog kompleksa Zorka Šabac. Fabrika keramičkih pločica danas zapošljava 300, a fabrika opeke 60 ljudi.

Čak 50% proizvoda plasira se na inostrano tržište, prvenstveno u Mađarsku, Slovačku, Hrvatsku, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Italiju.

Vlasnik fabrike je konzorcijum austrijskih biznismena, koji se generacijama unazad bave proizvodnjom građevinskih materijala.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.