NavMenu

Srbija uvodi softver za podnošenje zahteva poljoprivrednika za subvencije

Izvor: Beta Četvrtak, 13.12.2018. 13:33
Komentari
Podeli
(Foto: ronstik/shutterstock.com)
Od 2020. godine subvencije poljoprivrednicima u Srbiji podnosiće se i pomoću softvera koji će im omogućiti da to obave lokalno, bez odlaska u Beograd, najavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

On je za portal agrofin.rs rekao da će subvencije još tokom 2019. godine biti isplaćivane po dosadašnjem modelu, ali već od 2020. za zahteve se "više neće ići u Beograd, već će se podnositi u opštinama".

- Radi se uveliko na softveru koji bi podržao takvu mogućnost, slično izdavanju elektronskih građevinskih dozvola. To, praktično, znači da će poljoprivrednici u svakom momentu moći da vide svoj predmet, šta se dešava s njim i kada mogu da očekuju isplatu subvencija - rekao je Nedimović.

Ministar je kazao da je za to potrebna dodatna saradnja ministarstva poljoprivrede i lokalnih samouprava.

Dodao je da je budžet Ministarstva poljoprivrede za 2019. godinu "razvojni i investicioni", najvećim delom za stočarstvo, voćarstvo i povrtarstvo, "jer te delatnosti donose veću dodatu vrednost".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.