NavMenu

Opšta bolnica Valjevo dobila prvi 4D ultrazvučni aparat za ginekologiju - U planu i CTG uređaj

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.12.2018. 13:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)Ilustracija
Humanitarna organizacija "Rodi se na lepom mestu" pokrenula je veliku i važnu humanitarnu akciju za obnovu ginekološko-akušerske službe Opšte bolnice u Valjevu. Zahvaljujući njihovom radu, podršci Grada i HK Krušik nabavljen je prvi savremeni 4D ultrazvučni aparat za Službu ginekologije Opšte bolnice Valjevo.

Nabavkom 4D ultrazvučnog aparata i još jednog aparata koji će se koristiti ambulantno, napravljen je veliki pomak u pružanju medicinskih usluga u Službi ginekologije, Opšte bolnice Valjevo, u kojoj se rodi više od 1.300 beba godišnje.

- Nadamo se da će sa ovim novim aparatima ginekološka služba funkcionisati mnogo bolje, kako na radost trudnica, tako i njihove dece – rekao je direktor OB Valjevo dr Zoran Đurić, izrazivši veliku zahvalnost svima koji su pokrenuli i podržali akciju "Rodi se na lepom mestu", gradu i HK Krušik.

Ovom prilikom Gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović se zahvalio gospodinu Mladenu Petkoviću bivšem direktoru HK Krušik, koji je sada na čelu fabrike Zastava iz Kragujevca.

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je pozvao sve zainteresovane privrednike i ljude dobre volje na donatorsko veče 14. decembra u 20h u Omni centru, smatrajući da je to prilika da se podrži rad nevladine organizacije "Rodi se na lepom mestu" i nabavku još novih uređaja kojih uvek fali za porodilište i Službu ginekologije.

Dr Željka Marić šef Odseka porodilišta se zahvalila u ime svih svojih kolega i u ime rođene dece i svih pacijentkinja koje će se lečiti u Službi ginekologije i akušerstva.

- Ovi aparati koji su nam sada stigli izuzetno su značajni za vrhunsku dijagnostiku u toku vođenja trudnoće, značajni su za novorođenu decu, za patologiju trudnoće, za porodilište, za neonatologiju. Nakon ove donatorske večeri, očekujem i nabavku CTG aparata jer su nam oni neophodni. To je nešto što je u ovom trenutku primarno za porodilište, kao i sve ostalo što će omogućiti bolje uslove za rad kako bi bebe bile zbrinute na bolji način. Kadrove imamo, energiju i dobru volju imamo i nadamo se da će sve ići u boljem pravcu – rekla je dr Željka Marić.

Dr Nenad Dimitrijević, načelnik Službe ginekologije i predsednik udruženja "Rodi se na lepom mestu", rekao je da je Ginekološka služba uspela u nečemu što kada su prvi put o tome razmišljali, a to je bio april mesec, to je tada bio san i cilj da se dođemo do jednog ultrazvučnog aparata vrhunskih performansi.

- Moram da kažem da smo mi jedna služba koja je u okviru svog rada zaokružila ceo postupak sa šest odseka. Od rane dijagnostike do pomoći parovima koji ne mogu da prirodnim putem dobiju potomstvo, preko operativnog rada da se pomogne ženama do samog rada odseka za VTO koji ovih dana slavi 6. godišnjicu rada ima izuzetne rezultate, pa do toga da se porode žene u jednom porodilištu za koje smo planirali da bude vrlo humano i da se ta deca kasnije prate u jednom boksu neonatologije u kome takođe planiramo da stvorimo vrhunske uslove. Više se ne radi samo o tome da li će se neko roditi ovde, radi se o tome da svaka žena iz ovog grada, moći u ovom gradu da uradi sve što je potrebno da dobije živo, zdravo i pravo potomstvo – rekao je dr Dimitrijević, dodajući da se nastavlja tradicija dobre službe koja je svojevremeno u staroj Jugoslaviji proglašavana najboljom ginekološkom službom u zemlji.

Donatorsko veče 14. decembra ima za cilj da se privrednici Valjeva i okoline upoznaju sa ciljevima i tokovima kampanje "Rodi se na lepom mestu".

Do sada je putem donacija služba obogaćena i sa vrhunskim kolposkopom, transportnom izoletom, a u ovom trenutku na računu udruženja "Rodi se na lepom mestu" ima preko 800.000 dinara, pre same donatorske večeri.

Ukupna vrednost neophodne opreme prelazi nekoliko stotina hiljada evra pa će se ići postupno u prikupljanje sredstava i nabavku ostale opreme, navodi se na sajtu OB Valjevo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.