NavMenu

Francuska kompanija ASL Airlines na leto 2019. pokreće sezonsku liniju Pariz-Beograd

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.12.2018. 15:45
Komentari
Podeli
(Foto: ASL Airlines France (Boeing 737-700))
Francuska aviokompanija ASL Airlines France uspostaviće 24. juna sledeće godine direktnu avio liniju između Pariza i Beograda sa dva leta nedeljno, ponedeljkom i četvrtkom. Linija će biti sezonska i trajaće do 5. septembra 2019, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Beogradu, gde su predstavnici kompanije najavili otvaranje nove linije.

Letovi će se obavljati sa glavnog pariskog aerodroma aerodroma Šarl de Gol (CDG), dobro povezanim sa mrežom gradskog prevoza i drumskim soabraćajnicama.

Planirani polazak iz Pariza je u 18.20, a dolazak u Beograd u 20.40. Planirani polazak je u 21:40, a dolazak u Pariz pet minuta posle ponoći narednog dana.

Letove će obavljati avioni Boeing 737-700, sa putničkom kabinom u ekonomskoj klasi, kapaciteta 147 sedišta, a čelnici kompanije su istakli i dobru saradnju sa JAT tehnikom, dugu deset godina, koja će se i u narednom periodu nastaviti i razvijati.

Generalni direktor kompanije Žan-Fransoa Dominiak (Jean-François Dominiak) za eKapiju kaže da je leto udaran period, kada je potražnja na vrhuncu a da će njihova kompanija u cilju povećanja turističke i poslovne razmene između dve zemlje, pružiti kvalitetnu a jeftiniju uslugu u odnosu na druge.

- Iako ćemo biti treća kompanija sa letovima Beograd-Pariz, ono što nas izdvaja jeste znatno niža cena u odnosu na ostale. Ciljna grupa su nam porodice i pojedinci koji često putuju u okviru posla. Želimo da odgovorimo na potrebe sprske zajednice u Parizu, jer svi oni žele da budu sa svojim porodicama tokom odmora i praznika. Smatram da ćemo ostvariti uspeh tokom naredne godine, jer je letnja sezona veoma popularna kada su putovanja u pitanju, a, ako bude onako kako očekujemo, možda ćemo razmišljati i o letovima u periodu Božića - kaže Dominiak.

Inače, cena karte od Beograda do Pariza iznosi 69 EUR i uključuje sve pripadajuće takse, 10kg ručnog prtljaga, mogućnost izbora sedišta online putem sajta i zabavni sistem tokom leta. Karta od Pariza do Beograda, je nešto više cene, imajući u vidu francuske takse, objasnili su čelnici kompanije, i iznosi 129 EUR.

ASL Airlines France nudi različite mogućnosti i to kartu u jednom smeru ili povratnu, kartu sa ili bez prtljaga, promenjivu ili nepromenjivu, refundabilnu ili nerefundabilnu.

Sve ove opcije, kako je rečeno, mogu biti kombinovane nudeći mogućnost rezervacije povratnog putovanja sa odlaskom prema jednoj tarifi, a povratkom prema drugoj, a karte se mogu rezervisati putem sajta ili u bilo kojoj turističkoj agenciji u Srbiji sa mogućnošću besplatnog izbora sedišta.

Dodatno, kompanija nudi opciju VIP leta i kargo transporta, na zahtev klijenata.

Tokom 2019. godine, ASL Airlines France će održavati 9 redovnih linija, od kojih je pored Pariz – Beograd, od naredne godine dostupna i linija Pariz - Tunis. -Tu su i linije Pariz - Tel Aviv, Pariz - Alžir, Pariz - Udžda, Strazbur – Udžda, Bastija – Udžda, Bordo – Oran, Perpinjan – Oran.

Aviokompanija ujedno obavlja i brojne čarter letove za mnoge evropske turoperatore većinom iz Francuske do popularnih turističkih destinacija na Mediteranu.

ASL Airlines France aviokompanija koristi flotu od 15 aviona Beoing 737 i deo je svetske vazduhoplovne grupacije ASL Aviation holding sa sedištem u Dablinu (Irska). Grupu čini pet aviokompanija iz Evrope koje obavljaju putnički i kargo saobraćaj i poseduju flotu od 140 aviona.

S.P.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.