NavMenu

Industrijski kompleks MIND Park u Kragujevcu otvara se danas - Grad u malom sa fabrikama, obdaništem, poliklinikom, sportskim terenima i pistom

Izvor: Tanjug Četvrtak, 06.12.2018. 15:44
Komentari
Podeli
Otvaranje prve fabrike u industrijskom kompleksu MIND Park u Kragujevcu planirano je za sutra, a svečanosti će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Industrijski kompleks MIND Park, čija izgradnja je počela u aprilu u Lužnicama kod Kragujevca, osmišljen je kao grad u malom sa svim sadržajima koji su neophodni za svakodnevni život.

Osim toga što će MIND Park biti industrijski kompleks, on će se utopiti u prirodni ambijent, a posebna pažnja je posvećena zaštiti životne sredine. Izvođač radova je Tehnogradnja iz Kruševca.

Na površini od 10 hektara nalaziće se upravna zgrada, dečije obdanište i polikliničko - dijagnostički centar sa najsavremenijom opremom. U zgradi inženjeringa radiće veliki broj inženjera iz različitih oblasti, a ne samo za potrebe industrije šinskih vozila. U okviru kompleksa nalaziće se i sportski tereni i multifunkcionalna hala, kao i aerodromska pista.

Investitor za projekat MIND Park je kompanija "Mind Real Estate" koja je deo Milanović Indrustries Gruop - Mind Group, koja je u vlasništvu Bratislava Milanovića.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.