NavMenu

BRNABIĆ: Nema razloga da vlada preispituje odluku Telekoma o kupovini Kopernikusa

Izvor: Beta Sreda, 05.12.2018. 12:53
Komentari
Podeli
(Foto: BalkansCat/shutterstock.com)
Premijerka Srbije Ana Branbić izjavila je danas da Vlada Srbije može da preispita odluku Telekoma o preuzimanju Kopernikusa, ali da ne vidi razlog zašto bi to radila.

- On (Telekom) se bori za tržište i mislim da se bori najbolje što može - rekla je Ana Brnabić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Telekom Srbija je početkom novembra ove godine kupio kablovskog operatora Kopernikus tehnolodži za nešto manje od 200 miliona evra.

Odgovarajući na ocene stručnjaka da je to previsoka cena, Telekom je naveo da je Kopernikus kupljen po tržišnim uslovima i cenama i da je ta transakcija finansirana delom iz sopstvenih sredstava, a delom iz kreditnog aranžmana, po izuzetno povoljnim tržišnim uslovima.

Direktor Telekoma Predrag Ćulibrk je nedavno izjavio da će ta kompanija u kojoj država ima udeo od 58,1% nastaviti da kupuje kablovske operatore, što je deo razvojne stratregije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.