NavMenu

Novi rok za završetak obnove Balkanske ulice 7. decembar

Izvor: Politika Nedelja, 02.12.2018. 13:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)Ilustracija
Obnova Balkanske ulice u delu od Ulice Gavrila Principa do Kraljice Natalije posle gotovo pet meseci biće završena 7. decembra, rekao je Politici zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Glavni razlog za gotovo dvomesečno probijanje prvobitno najavljenog roka, koji je najviše nevolja doneo vlasnicima lokala, jesu instalacije.

– Radovi su potrajali nešto duže jer se ispostavilo da mora da se uradi kompletna rekonstrukcija vodovodnih i kanalizacionih cevi koja uopšte nije bila prvobitno planirana – ističe Vesić.

Na osnovu slike iz Balkanske može se zaključiti da je ostalo da se do najavljenog roka postave preostale ploče na trotoaru i da se na tom delu ulice srede šahtovi.

Da majstorima "vide leđa2 već duže najviše žele vozači, kojima je ova ulica odlična prečica između Savskog amfiteatra i centra grada, ali i vlasnici lokala. Kako podseća Vesić, svim trgovcima i zanatlijama koji se nalaze u gradskom poslovnom prostoru u toku radova omogućeno je da ne plaćaju zakupnine.

– Plaćanja su, posle dogovora sa Poreskom upravom, oslobođeni i oni koji plaćaju paušalno. I jedni i drugi su oslobođeni upravo zato što nisu radili – naglašava Vesić.

Zamenik gradonačelnika ističe da će naredne godine, pošto Zavod za zaštitu spomenika uradi kompletan projekat, početi sređivanje lokala u Balkanskoj. Osim toga, u dogovoru sa Zavodom grad ima nameru i da ovu ulicu proglasi zonom starih zanata.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.