NavMenu

Siemens izgradio fabriku kod Kragujevca - Posao za još 2.000 ljudi?

Izvor: Tanjug/Novosti Petak, 30.11.2018. 12:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Vivvi Smak/shutterstock)Ilustracija
U industrijskoj zoni Sobovica kod Kragujevca, nemački Siemens izgradio je fabriku za proizvodnju kompletnih aluminijumskih karoserija za putničke vagone, a prve isporuke namenjene su austrijskoj železnici, pišu današnje Novosti, prenosi Tanjug.

U toj fabrici, kako se navodi, uskoro kreće i proizvodnja delova za tramvaje.

List napominje da nije mogao da dobije zvanične podatke o ovoj fabrici, ali saznaje da će poznati gigant, pored 500 postojećih radnika angažovanih preuzimanjem fabrike od kompanije Milanović inženjering, u novoizgrađenim pogonima uskoro zaposliti još oko 2.000 radnika.

Do sada je Siemens izgradio hale na oko 40.000 kvadrata, a planom je predviđeno da se pogoni prostiru na oko 60.000 kvadrata, pišu Novosti.


Gradnja još jedne trafostanice

Za snabdevanje pogona gradi se još jedna trafostanica od 110 kilovata, koja će rešiti problem snabdevanja strujom u selima između Kragujevca, Rače i Topole.

Posao je vredan oko 10 mil EUR, a Gradska uprava Kragujevca uložila je 10 miliona dinara kako bi se proširio magistralni put od centra Šumadije do Sobovice.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.