NavMenu

CBS International ocenjuje 2018. godinu kao rekordnu na tržištu nekretnina - Beograd dobija milioniti kvadrat kancelarijskog prostora 2020.

Izvor: eKapija Sreda, 28.11.2018. 16:04
Komentari
Podeli
Sa predstavljanja trendova na tržištu nekretnina u BeograduSa predstavljanja trendova na tržištu nekretnina u Beogradu
Vodeća konsultantska kuća za nekretnine CBS International, deo Cushman&Wakefield grupe, privodi kraju 2018. godinu sa pozitivnom ocenom trendova kretanja tržišta nekretnina i u narednom periodu. Prema njihovoj oceni, trenutni broj gradilišta u Beogradu je značajno veći u odnosu na prethodnih pet godina, pa aktuelnu godinu po realizaciji najavljenih investicija označavaju kao izuzetno dobru. Tako će za dve godine, kada budu završeni projekti započeti u 2018. godini, Beograd dobiti svoj milioniti kvadrat novoizgrađenog modernog kancelarijskog prostora. U ukupnom broju transakcija koje su realizovale agencije, CBS International učestvovao je sa 65%.

Direktor CBS International za Srbiju, Goran Živković, rekao je u susretu sa novinarima da bi do kraja godine u Beogradu trebalo da bude prometovano 100.000 m2 poslovnog prostora, i da je to "rekord u modernoj istoriji Beograda".

- Tržište nekretnina u Beogradu izgleda jako dobro i beleži trend rasta od 2015. godine - naveo je Živković.

Isto kao u segmentu poslovnog, dvostruki rast u odnosu na trenutnu ponudu očekuje se i u sektoru maloprodajnog prostora, budući da će glavni grad u naredne dve godine dobiti tri nova tržna centra koja će omogućiti širenje već prisutnih, kao i dolazak drugih brendova. Kada je reč o segmentu stambenih nekretnina i dalje je dominantna tri puta veća tražnja od ponude, zbog čega sve nove objekte prati veliko interesovanje tržišta, a CBS International je tokom poslednje tri godine u ovom segmentu ostvario prodaju stanova u vrednosti od 100 mil EUR.

- Pored poslovnog, maloprodajnog i stambenog prostora, veliki potencijal postoji i u sektoru industrije, odnosno industrijskih hala, pa sa dolaskom novih investitora i brendova očekujemo i povećanu tražnju za magacinskim prostorom - istakao je Dragan Radulović, regionalni direktor CBS International.


Oslanjajući se na dobra iskustva brojnih internacionalnih investitora, velike svetske kompanije sve češće biraju upravo Srbiju za svoje poslovanje u SEE regionu, a kako ocenjuju stručnjaci CBS International, takav trend nastaviće se i u narednim godinama, te je za očekivati da će Beograd za kratko vreme ponudom i kvalitetom gradnje moći da konkuriše naprednim prestonicama u našem okruženju poput Budimpešte, Bratislave i Beča koje su znatno pre nas doživele transformaciju tržišta nekretnina.

- Očekujemo da će broj prodatih stanova do kraja 2018. premašiti rezultat ostvaren prošle godine, s obzirom na to da je već u prvoj polovini godine prodato više od 8.000 stambenih jedinica - rekla je Mina Kalezić, direktorka marketinga i prodaje CBS International.

CBS International će u poređenju sa istim periodom 2017. godine ostvariti rast prihoda od 10%, zahvaljujući portfoliju od preko 1.500 domaćih i internacionalnih klijenata. Na pragu 12. godine poslovanja, ova kompanija posluje i na teritoriji Makedonije i Crne Gore.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.