NavMenu

Kanadske škole Maple Bear stižu u Srbiju

Izvor: eKapija Utorak, 27.11.2018. 15:56
Komentari
Podeli
Usmeravanje dece ka učenju tokom celog života, da teže ostvarivanju uspeha i postanu, građanin sveta, temelj je kanadske metodologije, jednog od svetskih lidera u obrazovanju. Ovaj koncept, postaje prvi put dostupan u našem regionu, zahvaljujući kandskoj Maple Bear franšizi škola. One su postavljene tako da obrazuju dete u svakom smislu, psihološki, intelektualno, emocionalno i socijalno, i to u tri ključna pravca, kreativnosti, saradnje i kritičkog razmišljanja. U Srbiji je, kako navode, plan da se razvije više od 10 predškolskih ustanova i osnovnih škola, sa potencijalom otvaranja srednjih škola.

- Još uvek ne znamo kako će izgledati čak 85% radnih mesta u 2030. godini, rezultati su istraživanja Instututa IFTF. Kako onda obrazovanje može da usmeri decu za poslove koji u sadašnjosti još ne postoje? Šta bi škole trebalo da omoguće deci kako bi osigurale njihovu budućnost? S ozbirom da niko ne zna šta budućnost nosi, odgovor jednostavno leži u metodologiji "naučite kako da učite". Ukoliko deci pružimo adekvatne veštine i ljubav ka učenju i sticanju znanja, biće spremna da se suoče sa svim izazovima i imaće samopouzdanja da pronađu svoj put u svetu velikih i brzih promena - izjavio je Yann Bidan, generalni direktor Maple Bear za Centralnu i Istočnu Evropu. - Kanadska franšiza škola dolazi u region Centralne i Istočne Evrope (CEE) i u potrazi smo za lokalnim partnerima za osnivanjem škola u Srbiji. Naše škole, Maple Bear, imaju jedinstvenu poziciju – prilagođavaju se lokalnim regulativama, nudeći kreiranje potpuno lokalizovanog nastavnog plana i programa, uz kanadski program i metodologiju. Takođe, ovakvav pristup učenicima Maple Bear škola, otvara mnogo više opcija za dalje obrazovanje u zemlji i insotranstvu.

Kanadski obrazovani sistem konstantno je rangiran među top šest zemalja na svetu, prema PISA ocenjivanju veština i znanja učenika širom sveta. Rezultati PISA istraživanja daju odgovor na ključna pitanja: Koja znanja i sposobnosti su važna ljudima? Kako ono što su naučili u školi mogu da primene u realnom životu?

Prema najnovijoj OECD-ovoj listi, Kanada se našla na 6. mestu, kao najbolje rangirana zemlja engleskog govornog područja, ostaviviši iza sebe Veliku Britaniju na 23. mestu, SAD na 31. mestu i sl., a našla se i ispred evropskih ekonomskih i obrazovanih lidera, Francuske koja je na 25. mestu, Nemačke na 13. mestu ili Finske na 8. mestu. Prema ovim rezultatima Srbija je rangirana na 42. mestu.


Pored metodologije, Kanada je pionir u dvojezičnom obrazovanju. Istraživanja potvrđuju da će deca koja su ranije izložena drugom jeziku imati bolji temelj za kasniji život. Dvojezičnost je prednost koja je mnogo veća od činjenice da neko govori dva jezika. Ona poboljšava mentalne funkcije i društvene veštine. Prema brojnim istraživanjima, deca koja odrastaju u dvojezičnom okruženju imaju veću sposobnost koncentracije, multi-taskinga, bolje se prilagođavaju promeniama i imaju razvijenije veštine rešavanja problema. Takođe, dvojezičnost odlaže neke bolesti kao što su Alchajmer i demencija, i do 5 godina.

Kanadska škole Maple Bear donose najbolju praksu kanadske dvojezične metodologije obrazovanja. Maple Bear jedan je od najbrže rastućih privatnih obrazovnih brendova u svetu. Iako je sa svojim radom počeo pre samo 12 godina, danas je prisutan u 16 ​​zemalja širom sveta sa 300+ vrtića, osnovnih i srednjih škola i više od 35.000 učenika. Uspešan poslovni model prisutan u školama širom sveta, stigao je i u Centralnu i Istočnu Evropu sa ambicioznim planom razvoja u narednih deset godina - razviti veliku mrežu škola sa više od 15.000 učenika.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.