NavMenu

Šezdeset manifestacija u dva dana - Kongres Serbian Visions 24. i 25. novembra u Beogradu

Izvor: eKapija Sreda, 21.11.2018. 14:15
Komentari
Podeli
Predstavaljanje kongresa Serbian Visions 2018. u hotelu Radisson Collection, Old MillPredstavaljanje kongresa Serbian Visions 2018. u hotelu Radisson Collection, Old Mill
Oko 4000 posetilaca prisustvovaće četvrtom po redu kongresu Serbian Visions. Ovaj multikongres okupiće 60 učesnika - predstavnika civilnog društva, instituta, univerziteti, stručnih asocijacija i privrednika. Oni će na dvodnevnom kongresu predstaviti svoju viziju i rešenje kako da privreda bude efikasnija, civilni sektor jači, a ukupni razvoj Srbije brži.

Kongres će se održati tokom vikenda, 24. i 25. novembra, u hotelu Radisson Collection, Old Mill, a svi zainteresovani Beograđani, bez prethodne prijave, mogu besplatno da prisustvuju nekoj od ukupno 60 manifestacija. Organizator Serbian Visions je, kao i prethodnih godina, Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) u saradnji sa Privrednom komorom Srbije (PKS). Cilj multikongresa je jačanje uloge civilnog društva u zemlji i stvaranje povoljnijeg privrednog ambijenta.

Mihailo Vesović, savetnik predsednika PKS-a, ističe da je važno u kakvom poslovnom i pravnom okruženju, ali i atmosferi društva živimo, te da će na panelima, svi prisutni, tokom predstojećeg vikenda, moći će da čuju predloge i savete o pokretanju biznisa, u svim granama privrede, ali i rešenja konkretnih problema sa kojima se susrećemo.

Neki od najzanimljivih panela, prema njegovim rečima, biće o primeni 3D tehnologije, ženskom preduzetništvu, elektronskom poslovanju i poljoprivredi kao jednoj od strateških grana privrede Srbije.

- Imaćemo priliku da čujemo kako su započeti biznisi, na koje su to prepreke nailazili naši preduzetnici ali i da čujemo motivacione priče, o započinjanju preduzetništva u Srbiji. Važno je da saznamo što više dobrih iskustava i da učimo na tuđim greškam, kao i da uvidimo kako da prevaziđemo određene probleme u poslovanju sa kojima se očigledno svi borimo. Tu je javno privatni dijalog u osnovi svih procesa – zaključio je Vesović.

S tim se saglasio i Martin Knap, izvršni direktor Nemačko-srpske privredne komore, koji kaže da u bogatom programu kongresa Serbian Visions, svako će moći da pronađe "delić za sebe".

Kako dodaje, "ovo će biti jedna lepa prilika za nevladine organizacije, strukovna udruženja i mnoge dr institucije, da predstave svoje aktivnosti, da sa studentima, građanima, ekspertima i svim drugim zainteresovanima, razgovaraju o temama, kao što su ljudska prava, ekonomija, obrazovanje, kultura, zaštita ljudske okoline i mnoge druge, kojima se bavi moderan čovek", objašnjava Knap.

- Serbian Vision je sada postao insitutcija u Beogradu - kaže za eKapiju Knap.

Kao i prošle godine, Serbian Visions tim će i ove godine dodeliti nagrade za najbolju viziju i najbolji društveni angažman. Kompletan sadržaj kongresa i raspored predavanja možete pogledati OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.