NavMenu

Novo ruho Marakane - U planu najsavremeniji mediko blok i "skaj boksevi"...

Izvor: eKapija Nedelja, 18.11.2018. 18:12
Komentari
Podeli
(Foto: Mirko Radonjić)
Direktor stadiona "Rajko Mitić" Milorad Ćorović rekao je da je u toku postavljanje sistema za grejanje terena i najavio da će od 19. novembra početi i postavljanje najsavremenijeg sistema kapija na istoku i zapadu.

- Postavljamo grejni sistem koji će biti u funkciji već za meč sa Pari Sen Žermenom. Za nekoliko dana predstoje tople probe. Grejanje će funkcionisati uz pomoć kotla i mazuta, dok se ne završe još dva istorijska poduhvata - izgradnja sunčeve elektrane i kopanje bunara sa toplom vodom za koje smo dobili građevinske dozvole, odnosno istražno pravo - rekao je Ćorović za klupski sajt.

Govoreći o promeni kapija na istoku i zapadu, Ćorović je kazao da je reč o tehnologiji koja se koristi na najmodernijim sportskim objektima u Evropi i svetu.

- Taj projekat doprineće i bezbednosti gledalaca jer će aktuelne kapije postati evakuacioni izlazi, a u slučaju potrebe stadion će biti moguće isprazniti za pet ili šest minuta - rekao je direktor Zvezdinog stadiona.

On je istakao da se radovi na stadionu time ne završavaju.

- Planirana je i izgradnja 'skaj bokseva' na zapadu, ali i brojni drugi projekti u okviru stadiona. Iza severne tribine u toku je izgradnja najsavremenijeg mediko bloka u kojem će igrači imati sve neophodne uslove za oporavak i rad na fizičkoj spremi kroz najsavremenije teretane. Takođe, na platou Delije, gradi se kutak za navijače, mesto predviđeno za njihovo druženje, šop i članstvo - rekao je Ćorović.

Radovi će se nastaviti i iza juga stadiona Rajko Mitić gde su već izgrađeni parking i tereni koje koristi Omladinska škola Crvene zvezde.

- Urađen je i projekat Zvezdine akademije koji bi trebao da bude realizovan u narednom periodu. Objekat u okviru omladinske škole imaće sve uslove za rad talenata. U njemu će crveno-beli biseri živeti, učiti i trenirati, uz jedinstvenu priliku da se na najbolji način školuju i grade kao fudbaleri i ljudi. Za sve navedeno potrebna su znatna finansijska sredstva, ali je uprava prepoznala napredak u inrastrukturi kao neophodan za dalji razvoj kluba zbog čega smo u periodu koji se u svakom smislu može nazvati istorijskim - rekao je Ćorović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.