NavMenu

Tehnologija kompanije Teleste donosi brži prenos podataka korisnicima United Grupe u Srbiji

Izvor: eKapija Četvrtak, 15.11.2018. 14:10
Komentari
Podeli
Srpsko tržište kablovske televizije veoma je razvijeno i koristi najnovije tehnologije. Kompanija Teleste Corporation je uvek bila dobro zastupljena na srpskom tržištu, ali sada, razvoj pasivne optičke mreže xPON predstavlja izazov za operatere iz Rusije ili sa Dalekog istoka koji takođe dolaze u Srbiju. Dolazi do ukrupnjavanja, kao i na svakom drugom tržištu, što će nam sigurno predstavljati izazov u daljem poslovanju, kaže Attila Pester, direktor prodaje u kompaniji Teleste.

U razgovoru za poslovni portal eKapija, on naglašava da Teleste želi da osnaži svoje prisustvo, posebno u segmentu malih i srednjih klijenata.

– Stoga planiramo da aktivno podržimo događaje Poslovnog udruženja kablovskih operatora Srbije (PUKOS) sledeće godine. Takođe želimo da uspostavimo partnerstva sa drugim ključnim učesnicima na tržištu telekomunikacija u Srbiji, kao što je Telekom Srbija. Naravno, već uspostavljena saradnja sa United Grupom ostaće u fokusu.

Teleste je pionir u razvoju sistema pristupa nove generacije, kao što su proizvodi kompatibilni sa standardom DOCSIS 3.1 na 1.2 GHz, ili čvorišta u sistemu DAA (Distributed Access Architecture). Koristeći ovu opremu, klijenti mogu da razvijaju i unapređuju svoje mreže kablovske televizije i budu konkurentni sa mobilnim operaterima.

United Grupa intenzivno unapređuje svoju kablovsku mrežu širom Srbije, a Teleste ima značajan udeo u obezbeđivanju čvorišta i pojačivača za ovaj posao. Takođe, testiramo sledeću generaciju DAA tehnologije, koja će pretplatnicima United grupe doneti brzi prenos podataka – objašnjava Pester.

SBB je nedavno najavio nove "Giga gradove" u Srbiji i mnogo brži prenos podataka. U okviru ovog projekta, Teleste obezbeđuje RF pojačivače kompatibilne sa standardom DOCSIS 3.1 na 1.2 GHz, kao i optička čvorišta, a kompanija se nada da će nakon uspešno završenog probnog perioda United Grupi dostavljati i DAA – Remote PHY čvorišta za prenos podataka koji se meri u gigabajtima.


– Proizvodi kompanije Teleste dobro su poznati po svom izuzetnom kvalitetu, veoma su pouzdani i troše malo energije. Naši mrežni proizvodi su "pametni", što znači da nude opcije pristupa i upravljanja na daljinu putem SW ili NOC tehnologije – kaže Pester.

On navodi da je poslovanje Teleste Korporacije u Srbiji stabilno. Kompanija je u direktnoj vezi sa United Grupom, svojim najvećim partnerom u Srbiji, dok su u zemljama bivše Jugoslavije najvažniji partneri takođe United Grupa i Telekom Austrija Grupa (VIP/A1). U jugoistočnoj Evropi njen najvažniji partner je turska kompanija Turksat.

Teleste želi da zadrži vodeću poziciju na tržištu i da uspostavi još više strateških partnerstava sa glavnim telekom operaterima u regionu. Kako ističe Attila Pester, njihova najnovija generacija DAA proizvoda biće ključna u ovom poduhvatu, a izgledi za uspeh u regionu su odlični.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.