NavMenu

Telekom Srbija i SES omogućili paket novih satelitskih DTH TV kanala za područje Srbije, BiH i Crne Gore

Izvor: eKapija Četvrtak, 15.11.2018. 13:09
Komentari
Podeli
Telekom Srbija obezbediće gledaocima iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore pristup najnovijem sadržaju koji će se emitovati sa ključne orbitalne pozicije od 23,5 stepeni istočno kompanije SES.

SES je danas objavio da je sa kompanijom Telekom Srbija, najvećim telekomunikacionim operaterom u Srbiji, potpisala višegodišnji ugovor koji podrazumeva uslugu više transpondera Astra satelita u svrhu pokretanja najnovije DTH (Direct-to-Home) platforme Telekoma, čije će emitovanje u sve tri zemlje početi istovremeno, sredinom decembra.

Telekom Srbija će uz pomoć nove DTH platforme emitovati više od 150 kanala, od kojih će i do 30 biti emitovano u HD formatu. Svi javni TV kanali u Srbiji takođe će biti dostupni putem ove platforme, što će gledaocima omogućiti kompletan izbor sadržaja dostupnog na tržištu. Dodatni kanali biće dostupni u "Free-to-Air" ponudi.

Gledaoci će imati koristi od novih tehnoloških poboljšanja i u svojim domovima. Kompanija Telekom Srbija je za ovu uslugu odabrala "set-top box" prijemnike sa integrisanim sistemom za dekodiranje signala, a za sve one koji ne poseduju prijemnu opremu, ova platforma će biti dostupna uz korišćenje male satelitske antene, veličine 60 cm.

Telekom Srbija, dugogodišnji partner kompanije SES još od 2011. godine, prebacila je čitav paket kanala na SES satelite na pozicijama od 23,5 stepeni istočno ranije ove godine, time obezbeđujući da sadržaj dosegne do najvećeg mogućeg broja gledalaca. Sa te pozicije, kompanija SES pruža uslugu za gotovo 2,9 miliona domova sa DTH platformom u Evropi.


- Zemlje bivše Jugoslavije predstavljaju tržište dinamičnog rasta i one su u prethodnih nekoliko godina činile fokus kompanije SES. Veoma smo zadovoljni što smo u prilici da na ovaj način ojačamo naše partnerstvo sa kompanijom Telekom Srbija - izjavio je Martin Ornass-Kubacki, potpredsednik sektora prodaje za područje centralne i istočne Evrope u kompaniji SES Video.

On je istakao da je orbitalna pozicija od 23,5 stepeni istočno kompanije SES "najbrže rastuća pozicija na teritoriji centralne i istočne Evrope, kao i na teritoriji zemalja Beneluksa, i samim tim predstavlja poziciju sa koje mnoštvo operatera širom Evrope emituje svoj sadržaj".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.