NavMenu

Planinka iz Kuršumlije u Lukovskoj banji počela gradnju novog hotela sa četiri zvezdice - Vrednost investicije 8 mil EUR (FOTO)

Izvor: Novosti Petak, 09.11.2018. 12:03
Komentari
Podeli
Planinka iz Kuršumlije u obližnjoj Lukovskoj banji gradi novi, savremeni hotel sa oko 200 ležajeva, koji će koštati gotovo 8 mil EUR, a trebalo bi da bude završen do 2020.

- Hotel sa četiri zvezdice će biti ekskluzivno opremljen i imaće bazene, kao i kompletne medicinske sadržaje - kaže generalni direktor Planinke Radovan Raičević. - Prevashodno je namenjen gostima koji ovde dolaze radi lečenja, ali su dobrodošli svi turisti, posebno mladi i rekreativci. S obzirom na to da će petinu sredstava za izgradnju obezbediti Ministarstvo privrede, naša je obaveza da zaposlimo 70 kvalifikovanih radnika.

I direktor Lukovske banje Žarko Đurić ističe da u ovaj deo Srbije dolazi sve više gostiju koji žele da se opuste u raskošnoj prirodi...

- Lekovite vode naše banje pomažu u lečenju reume, išijasa, diskusa i drugih oboljenja kičme, vanzglobnog reumatizma, kožnih bolesti, a blagotvorne su i za zarastanje kostiju i rana posle preloma. Osim reumatizma, osteoporoze, te stanja posle povreda i hirurških intervencija, ovdašnje termomineralne vode sa temperaturama od 28 do 68 stepeni pomažu i kod problema sa pritiskom, šećerom u krvi, iritacijama očiju... - nabraja Đurić i dodaje da, osim već redovnih posetilaca iz čitave Srbije, a najviše iz Beograda i Novog Sada, zarad relaksacije u Lukovsku banju sve češće dolaze i turisti iz Rusije i Rumunije.

Netaknuta priroda na padinama Kopaonika i nadmorska visina od 681 metar svrstavaju Lukovsku banju među najposećenije u Srbiji. Savremeno opremljeni hoteli Jelak i Koaponik, sa ukupno 280 ležajeva, međutim, nisu dovoljni da prime sve zainteresovane, pa se Planinka iz Kuršumlije - u čijem sastavu je i Prolom banja - odlučila za pomenutu investiciju.

Detaljnije o ovome projektu eKapija je već pisala.


Fotogalerija
Novi hotel sa četiri zvezdice u Lukovskoj banji
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.