NavMenu

Ćuprija dobila Poslovni savet - Na čelu Petar Stošić

Izvor: Tanjug Četvrtak, 08.11.2018. 19:08
Komentari
Podeli
(Foto: rangizzz/shutterstock.com)
Privrednici Ćuprije osnovali su danas Poslovni savet čiji je cilj da unapredi poslovnu klimu u opštini i poboljša saradnju javnog i privatnog sektora.

Za predsednika su predstavnici 34 firme iz Ćuprije izabrali Petra Stošića iz firme MIP procesna oprema, koji zapošljava 110 radnika, proizvodi posude i rezervoare pod pritiskom, a glavno tržiste im je Evropska unija.

Kako je saopštila Informativna služba opštine, konstutivnoj sednici je prisustovao predsednik opštine Ninoslav Erić, koji je novinarima rekao da očekuje da će sada i lokalna samouprava lakše da dolazi do nekih rešenja.

- Radili smo od 2013. godine na razvoju privrede opštine, izgradili smo industrijsku zonu, dovodili strane investitore, ali smo uvek bili svesni da moramo da vodimo računa, uslovno rečeno, o našim, domaćim
privrednicima - rekao je Erić.

Uveren je da će se preko Poslovnog saveta čuti predlozi privrednika, da će oni biti u Strategiji razvoja i u budžetu opštine.

Kriterijum za ulazak u Poslovni savet je bio da firma ima najmanje deset zaposlenih i obrt veću od 50 miliona dinara.


Za zamenika predsednika Poslovnog saveta izabrana je Slavica Kojić iz MIP RŠV, koja je rekla da je njeno preduzeće "previše uposleno" i objasnila da radi za Železnicu Srbije, za NIS, a od danas, kako je rekla i za Železaru u Smederevu.

Ona je dodala da će njeno firmi, zbog povećanog obima posla biti potrebni novi radnici.

Direktor Standarda, jedinog kooperanta kompanije IKEA u Srbiji Miodrag Perović je rekao da ta firma "uskoro ulaže još 1,2 mil EUR u proizvodnju i da će joj biti potrebno novih 50 radnika".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.