NavMenu

Hainan Airlines ukida liniju Peking-Beograd?

Izvor: Aviatica Četvrtak, 08.11.2018. 15:41
Komentari
Podeli
(Foto: Faiz Zaki/shutterstock.com)
Posle godinu dana kineska aviokompanija Hainan Airlines ukida liniju od Pekinga do Beograda, prenosi sajt Aviatica.

Kineska aviokompanija Hainan Airlines ukinuće svoju liniju od Pekinga do Beograda i to već krajem novembra. Vest je preneo specijalizovani sajt za avio linije Routesonline.

Kako se navodi, kompanija je ukinula prodaju za svoje letove do Beograda od 26. novembra. Poslednji planirani let na liniji Peking – Beograd biće realizovan u petak, 23. novembra.

Let do Beograda je uspostavljen na insistiranje srpske vlade, čiji su predstavnici u više navrata boravili u Kini kako bi dogovorili uspostavljanje direktnog avio saobraćaja. Jedna ideja je bila da se saobraćaj obavlja zajednički sa srpskom nacionalnom aviokompanijom Air Serbia, ali ozbiljnija saradnje između dve kompanije nikada nije ostvarena.

Potpredsednik aviokompanije Hainan Hou Wei potvrdio je u razgovoru za sajt Aviatica na godišnjoj skupštini IATA koja je održana u junu 2017. u Meksiku da su odluku o uspostavljanju linije doneli na molbu srpske strane.

- Odluku smo doneli na neki način veoma kasno i to pošto smo se sreli sa premijerom Srbije koji nam je skrenuo pažnju na ovu ideju. Zamoljeni smo tada od strane Vlade Srbije da otvorimo ovu novu liniju - rekao je Wei prošle godine u junu.

Hainan Airlines je doneo odluku da produži svoju postojeću liniju Peking – Prag do Beograda. Linija je uspostavljena 15. septembra 2017. sa dva leta nedeljno, a do danas nije zabeležila dobre rezultate. Prema informacijama do kojih je došao sajt Aviatica, u početku je na ovim letovima bilo tek 30-tak putnika, da bi kasnije kako je vreme odmicalo prosek bio blizu 100 putnika. Od tog broja je tek polovina bila na letu za Peking, dok su ostali koristili direktnu vezu sa Pragom. Kapacitet aviona je 292 putnička mesta.

Posle ukidanja linije do Beograda, Hainan će zadržati svoju direktnu vezu između Pekinga i Praga, sa tri nedeljna leta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.