NavMenu

Telekom Srbija postao vlasnik kablovskog operatora Kopernikus Technology

Izvor: eKapija Ponedeljak, 05.11.2018. 12:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kengphotographer/shutterstock.com)Ilustracija
Telekom Srbija zvanično je postao vlasnik 100% udela drugog po veličini kablovskog operatora u Srbiji, Kopernikus Technology.

Realizovanom akvizicijom Telekom Srbija povećao je svoju televizijsku korisničku bazu za oko 30% i time povećao svoje učešće na tržištu televizije za 7%. Od sada će i korisnici Kopernikus Technology imati pristup najnovijim tehnologijama i sadržajima koje pruža Telekom Srbija, a kao paket dobrodošlice dobiće 27 novih televizijskih kanala.

Kopernikus Technology ima više od 200.000 televizijskih i internet korisnika, posluje u 60 gradova širom Srbije i pruža usluge televizije, interneta i fiksne telefonije, sa kvalitetnom infrastrukturom koja omogućava pružanje najsavremenijih usluga u više od 300.000 domaćinstava. Primetan je intenzivan rast korisničke baze od preko 25% u poslednje dve godine, kao i ubrzana digitalizacija i izgradnja optičke infrastrukture.


Telekom Srbija radiće na tome da pored postojećih kanala dodatno obogati ponudu televizijskih sadržaja dosadašnjim korisnicima Kopernikus Technology.

Poslovni planovi Telekoma Srbija, koji predviđaju i akviziciju kablovskih operatora, usmereni su ka pozicioniranju kompanije kao regionalnog lidera u oblasti telekomunikacija i deo su globalnog trenda ukrupnjavanja telekomunikacionog tržišta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.