NavMenu

Direktna banka pripojila Piraeus banku - Poslovaće i u Čačku, Valjevu, Vršcu...

Izvor: eKapija Ponedeljak, 29.10.2018. 11:52
Komentari
Podeli
Direktna banka Kragujevac saopštila je danas da je uspešno završila pripajanje Piraeus (Pireus) banke Beograd, čime je, kako navode, proširila svoje poslovanje i ojačala poziciju na bankarskom tržištu.

- Ovim spajanjem je značajno uvećana prodajna mreža, ponuda proizvoda i usluga, kao i vrednost ukupne imovine Direktne banke. Dodatno, pojačano je prisustvo u važnim privrednim centrima u Srbiji i omogućeno je dalje širenje poslovanja banke u gradovima gde do sada nije bila prisutna, poput Čačka, Valjeva i Vršca - navodi u saopštenju.

Kako navode, Direktna banka je zabeležila dobit i rast u svim segmentima poslovanja, a objedinjena neto dobit na kraju trećeg kvartala 2018. godine iznosila je 1,72 milijarde dinara.

- Uz uvećanje baze klijenata za više od 50%, na ukupan broj od preko 133.000 klijenata, banka je posle pripajanja udvostručila i svoje tržišno učešće, dok je vrednost ukupne imovine dostigla iznos veći od 63,37 milijardi dinara - navodi su saopštenju.

Poslovnu mrežu Direktne banke sada čini 47 ekspozitura i 106 bankomata. Banka je, kako dodaju, značajno uvećala i broj zaposlenih, tako da je sada klijentima na raspolaganju tim od 640 bankarskih stručnjaka.

Direktna banka navodi da će i u narednom periodu nastaviti da unapređuje svoju ponudu proizvoda i usluga, pomerajući uslužnu delatnost u sferu digitalnog, gde će se većina bankarskih transakcija obavljati putem naprednih internet aplikacija i servisa.

Prioritet banke, kako dodaju, ostaje dalji razvoj inovativnih bankarskih rešenja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.