NavMenu

Budućnost hotelijerstva - Autonomni mobilni hotel

Izvor: turistički svet Utorak, 23.10.2018. 17:37
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Paul Velgos/shutterstock.com)Ilustracija
Nalik kompaktnoj hotelskoj sobi, ovaj apartman nazvan Autonomous Travel Suite pruža deo za odmor sa kupatilom, ali i radni prostor, omogućavajući gostima da efikasnije i produktivnije iskoriste vreme tokom putovanja.

Koristeći tehnologiju autonomske vožnje, mobilni apartman ima dvojaku funkciju – služi kao lično prevozno sredstvo i mobilna hotelska soba.

Nova platforma za inteligentnu hotelsku uslugu

Autonomous Travel Suite komunicira putem centralne platforme zvane Autonomous Interface, koja kontroliše razne operacijie i usluge između mobilnog apartmana i hotelskih sadržaja koristeći naprednu tehnologiju. Putnici mogu na jednostavan način da unesu više željenih destinacija i neophodnih usluga putem online aplikacije i Autonomous Travel Suite će se automatski dovesti ispred polazne destinacije putnika. Autonomnni Interface zatim analizira najbolju rutu i komunicira sa obližnjim objektima kako bi pružio tražene usluge tokom vožnje. On automatski kontroliše unutrašnju sredinu i proverava status vozila kako bi obezbedio najbolje uslove tokom vožnje.

Mobilni apartmani su sastavni deo lanca autonomnih hotela, koji čini mreža hotelskih objekata koji nude stacionarne jedinice i javne sadržaje koji se mogu dodavati individualno u zavisnosti od potrebe putnika. Ovaj lanac pruža usluge poput hrane i pića, sala za sastanke, spa – bazena i teretana, kao i uslugu čišćenja i održavanja apartmana.

Nije automobil, već mobilna soba

Autonomous Travel Suite razlikuje se od klasičnog autonomnog automobila po tome što je specijalno dizajniran da bude uslužni mobilni prostor kojim upravljaju hotelski profesionalci. Duža putovanja zahtevaju odmor u sobi, odnosno prostoru opremljenom odgovarajućim nameštajem i sadržajima. Putnicima je potreban prostor sa kupatilom, krevetom, stolom, prozorima i prirodnim osvetljenjem. Autonomous Travel Suite je platforma koja koristi nove tehnologije i hotelske usluge, kako bi putovanje bilo udobnije i vreme provedeno tokom puta efikasnije.

U poređenju sa avio-letovima ili putovanjem vozom koji zahtevaju više koraka poput transfera, check-in-a pre samog putovanja, Autonomous Travel Suite funkcioniše kao lični rent-a-car i hotelska soba, pružajući neograničenu fleksibilnost i mobilnost po nižim cenama.

Troškovi rentiranja Autonomous Travel Suite–a pokrivaju troškove lokalnog transporta (taxi), leta avionom i hotela, što ga čini konkurentnijom opcijom od avio-letova i vozova do obližnjih destinacija. Ukoliko putuje više od jedne osobe, ukupni putni troškovi su još konkurentniji.

Putnici više neće morati da strepe od zakasnelih letova ili da hodaju sa teškim prtljagom, već će samo da uskoče u Autonomous Travel Suite i uživaju u putovanju. Pored tehnologija budućnosti poput veštačke inteligencije, robota, dronova itd, Autonomous Travel Suite će promeniti način putovanja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.