NavMenu

Calzedonia, Euroin i Witzenmann dolaze u industrijsku zonu Kula

Izvor: Novosti Utorak, 23.10.2018. 11:19
Komentari
Podeli
(Foto: rangizzz/shutterstock.com)
U industrijskoj zoni u Kuli do kraja godine biće otvorena dva pogona, u kojima će biti zaposleno 500 radnika, a dolazak u ovu opštinu i otvaranje 300 radnih mesta najavio je proteklih dana još jedan strani investitor.

Predsednik opštine Velibor Milojičić saopštio je da će u novembru početi da radi pogon italijanske kompanije Calzedonia, jednog od najvećih svetskih proizvođača donjeg rublja. Ova firma je u industrijskoj zoni u Kuli kupila plac od dva hektara za nešto više od 100.000 EUR, na kojem je podigla svoj treći pogon u Srbiji. Calzedonia već ima fabrike Fiorano u Somboru i Gordon u Subotici. Na evidenciji NZS u Kuli je više od 4.000 nezaposlenih, a njih trista naći će posao u pogonu Calzedonia, koji će, kako se očekuje, 1. novembra otvoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U Kuli i Feketiću (opština Mali Iđoš) posluje italijanska fabrika obuće Euroin, koja u oba pogona zapošljava ukupno oko 300 radnika. Euroin proizvodi gornje delove obuće, koji se na finalizaciju šalju u Italiju.

Reč je o vrlo skupoj obući, koja u naše prodavnice stiže iz uvoza. Kompanija Euroin, čije je sedište u Ugrinovcima kod Beograda, preseliće postrojenja iz zakupljenog prostora u Kuli u novu fabriku u industrijskoj zoni u ovom gradu, a istovremeno će proširiti proizvodnju i, prema rečima Milojičića, zaposliti 200 radnika.


Prošle sedmice pismo o namerama doneli su u Kulu predstavnici nemačke kompanije Witzenmann, koja proizvodi fleksibilne elemente za autoindustriju. Kompanija, prisutna u 19 zemalja, namerava da u kulskoj industrijskoj zoni kupi šest hektara zemljišta za gradnju fabrike, u kojoj bi prve radnike primila početkom 2019.

- Spremni smo da zaposlimo 300 ljudi, a možda i više. Naši radnici u drugim zemljama veoma su zadovoljni uslovima, pa se nadamo da će i Kuljani biti motivisani za rad - rekao je direktor kompanije Witzenmann Mihael Šajb.

Predsednik opštine Kula naveo je da postoji interesovanje i za industrijsku zonu u Ruskom Krsturu.

- Privatnik iz Novog Sada želi da kupi 2,2 hektara zemljišta i podigne mini hladnjaču, u kojoj bi zaposlio oko 20 radnika - najavio je Milojičić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.