NavMenu

CBRE savetnik Mercatora u prodaji 10 slovenačkih tržnih centara za 116,6 mil EUR

Izvor: Promo Utorak, 16.10.2018. 15:48
Komentari
Podeli
Mercator LjubljanaMercator Ljubljana
Beogradska kancelarija američkog savetnika za nekretnine – CBRE uspešno je savetovala Mercator u procesu prodaje 10 tržnih centara u Sloveniji, ukupne vrednosti 116,6 mil EUR. Kao deo transakcije, Mercator će zakupiti delove svakog centra za poslovanje svojih supermarketa.

Prateći prodaju Mercator centra u Beogradu, krajem 2017. godine, sadašnja prodaja austrijskoj kompaniji Supernova deo je Mercatorovog projekta monetizacije, kojim nastoji da smanji dug grupe, ali i doprinese njenom dugoročnom razvoju.

CBRE je ekskluzivni zastupnik u procesu prodaje 17 tržnih centara širom Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Supernova će kupiti slovenačke tržne centre Ajdovščina, Celje, Jesenice, Koper I, Kranj Primskovo, Kranj Savski otok, Ljubljana Šiška, Postojna, Novo mesto i Slovenj Gradec. Prodaja centara u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini još uvek je u toku.

- Potpisivanje ugovora predstavlja čvrst temelj za uspešno postizanje ključnih ciljeva koji očekuju Mercator Grupu u budućnosti. Potpisivanjem ugovora mi smo, zapravo, postavili dobru osnovu za novi ciklus investicija, posebno novim distributivno-logističkim centrom u Ljubljani, kojim bi Mercator trebalo da smanji troškove logistike, kao i da pojednostavi i ubrza stopu po kojoj se procesi rada odvijaju. Značajno redukovanje troškova predstavlja, takođe, bolju osnovu za nagrađivanje truda i znanja svih koji Mercatoru doprinose da osigura uspešnu budućnost - izjavio je Tomislav Čizmić, predsednik Upravnog odbora Mercator Grupe.

Mercator Novo MestoMercator Novo Mesto
Frenk Albert, vlasnik Supernova Grupe, naglašava važnost ovog dogovora.


- Transakcija je obavljena na pravi način, doprinoseći dugotrajnom odnosu. Ovaj sporazum će osigurati vodeću tržišnu poziciju kompaniji Supernova, kao i Mercatoru. Dok Supernova proširuje svoj portfolio dobro uspostavljenih tržnih centara u najvećim slovenačkim gradovima, Mercator može da se fokusira na svoju primarnu delatnost, kao trgovinski lanac. Radujemo se nastavku ovog prijateljskog partnerstva - istakao je Albert.

Uroš Grujić iz kompanije CBRE, koji je vodio proces prodaje u ime Mercatora, naveo je da ovaj dogovor predstavlja još jedan dokaz povećanja interesovanja investitora u regionu.

- Ponosni smo što smo bili savetnici Mercator Grupe u ovako značajnom sporazumu. Slovenija je veoma važno tržište za CBRE, budući da se ona smatra najpozitivnijim tržištem od svih zemalja jugoistočne Evrope koje pokrivamo. S obzirom na veličinu portfolija, ovo je bio vrlo složen dogovor. Nadamo da ćemo u narednih nekoliko meseci zatvoriti i prodaju u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini - rekao je Grujić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.