NavMenu

Loznička Hedera vita počela da izvozi u Rusiju

Izvor: eKapija Petak, 05.10.2018. 12:12
Komentari
Podeli
(Foto: WAYHOME studio/shutterstock.com)
Posle osvajanja tržišta u zemljama Evropske unije i Švajcarskoj, lozničko preduzeće Hedera vita ostvarilo je novi uspeh i od septembra svoje proizvode prodaje i u Rusiji.

Kako pišu Lozničke novosti, za početak, prirodna kozmetika iz Hedere osvojila je Moskvu, posle tromesečnih pregovora. Rusi su u Srbiji tražili firmu koja proizvodi prirodnu kozmetiku i može da zadovolji njihovo izuzetno zahtevno tržište pa su upućeni u Loznicu i Hedera vitu. Ovde su se upoznali sa načinom na koji se prave Hederini proizvodi, isprobali su ih i uverili se da će u Rusiji naići na dobar odziv.

- Naša prodaja bila je skoncentrisana na Srbiju, zemlje regiona i one u EU u kojima plasiramo naše proizvode i o Rusiji nismo razmišljali. Stigao je i novi kupac iz Češke, a počeo je izvoz i u Holandiju i radili smo na tome da proširimo asortiman proizvoda koje izvozimo u te zemlje kada su nas Rusi iznenadili. Naša zamisao je bila da počnemo sa manjim asortimanom, ali oni nisu mogli da se odluče šta bi naručili prvo i odlučili su da uzmu sve. Sada će 80% našeg asortimana biti prodavano, za početak, u Moskvi, a za preostalih 20% potrebno je da se, zbog tamošnjih propisa, urade dodatne analize i registracija. Ovo je veliki korak napred, nismo ga očekivali tako brzo, ali smo morali da reagujemo na tako dobru ponudu - objašnjava Olgica Samoilović, vlasnica i direktorka Hedera vite, dodajući da se za Moskovljane posebno pripremaju novogodišnji setovi.


Početak saradnje sa Rusima nakratko je uzrokovao zastoj u razvoju novih proizvoda, ali je uticao na proširenje proizvodnje jer veliko tržište zahteva i velike količine robe, a plasman proizvoda u zemlje u koje se dosad izvozilo ne sme biti ugrožen. Pored toga, Hedera je nastavila da radi i za nemačke robne marke, donedavno za jednu, sada za tri, a stižu i novi upit, pišu Lozničke novosti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.