NavMenu

Udruženje sudija i tužilaca zahteva proširenje radne grupe za izmenu Pravilnika o radu tužilaca

Izvor: RTV Utorak, 02.10.2018. 13:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sabthai/shutterstock.com)Ilustracija
Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) pozvalo je danas Državno veće tužilaca (DVT) da neodložno proširi sastav radne grupe za izradu Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o kriterijumima i merilima vrednovanja rada javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca, u skladu sa preporukama GREKO i u nju uključi predstavnike strukovnih udruženja i međunarodnih organizacija.

Naime, kako je saopštilo UST, DVT je oformio radnu grupu koju čine izborni članovi DVT, javni tužioci Apelacionog i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dok su iz nje isključeni predstavnici svih relevantnih strukovnih udruženja, kao i međunarodnih organizacija, a koji su učestvovali u pisanju Pravilnika.

UST podseća da je Pravilnik donet širokim konsenzusom, tako da ne vidi razloge da se izmene i dopune pravilnika donose u odsustvu stručne javnosti i bez autentičnih predstavnika zamenika javnih tužilaca koji, kako napominje UST, na sebi nose najveći teret tužilačkog posla.


- Budući da su izborni članovi DVT izabrani od strane struke (svojih kolega tužilaca), te da su neki od njih i sami članovi strukovnog udruženja, ostaje nejasno da li sebe istovremeno smatraju i predstavnicima strukovnog udruženja ili prosto smatraju da više nema potrebe da strukovna udruženja učestvuju u radnim grupama DVT - navodi se u saopštenju UST.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.