NavMenu

Udruženje poslovnih žena obeležava 20 godina postojanja

Izvor: eKapija Utorak, 02.10.2018. 12:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Oyls/shutterstock.com)Ilustracija
Udruženje poslovnih žena Srbije obeležava 20 godina postojanja i kontinuiranog rada na podršci, edukaciji i umrežavanju poslovnih žena Srbije.

Kako saopštavaju, za sve ove godine Udruženje se može pohvaliti sa 140 realizovanih projekata, 4.900 žena koje su prošle kroz različite edukacije za otpočinjanje biznisa, steklo je 900 članica širom Srbije i podstaklo 118 žena na dalje uspehe odajući priznanje za njihov rad kroz nagradu Cvet uspeha za ženu zmaja.

- Naš dugogodišnji posvećeni rad je doveo do toga da se žensko preduzetništvo prizna kao ekonomska a ne socijalna kategorija jer je kroz širok spektar aktivnosti Udruženja poslovnih žena Srbije postao vidljiv doprinos preduzetnica privredi Srbije - izjavila je Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije.

U ovoj jubilarnoj godini postojanja UPŽ će po dvanaesti put dodeliti nagradu Cvet uspeha za ženu zmaja najboljim preduzetnicama u Srbiji. Specifičnost ovogodišnjeg izbora je što se od dosadašnjih 118 dobitnica bira samo jedna kategorija Žena zmaj nad zmajevima. U najuži izbor je ušlo 19 zmajica a imena nagrađenih biće saopštena na samoj svečanosti dodele priznanja 30. oktobra 2018. godine u Operi i teatru Madlenianum u Beogradu.


Takođe, novina od ove godine je da će priznanje biti dodeljeno i velikim kompanijama koje primenjuju 5. princip Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena i koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača, a u kategoriji "Rodno najsenzitivnija kompanija".

Udruženje obeležava 20. rođendan u okviru manifestacija Cvet uspeha za ženu zmaja, uz podršku Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Ministarstva privrede, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji, SME Week, Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i članica UPŽ, dodaju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.