NavMenu

Rast tržišta nekretnina donosi nove poslovne šanse - Predstavljamo vam novi Tematski bilten eKapije

Izvor: eKapija Utorak, 02.10.2018. 10:15
Komentari
Podeli
Poslovni portal eKapija objavio je danas Tematski bilten: Nekretnine i enterijer - Rast tržišta donosi nove poslovne šanse. U novom tematskom biltenu pročitajte:

1. Kakvo je stanje na srpskom tržištu nekretnina, u kom pravcu se kreće ovaj sektor, koji su glavni izazovi i najveći projekti planirani u narednom periodu?
2. Kako intenzivna gradnja utiče na cene nekretnina širom Srbije, gde je najveća tražnja i kako stambeni krediti utiču na prodaju?
3. Koji su glavni trendovi u uređenju enterijera? Koji materijali se najviše koriste i koliko kompanije danas vode računa o enterijeru poslovnog prostora?
4. Šta je stambenim zajednicama doneo novi Zakon o stanovanju? Koliko zgrada se odlučilo za profesionalne upravnike, a koliko ima poverenje u komšije?
5. Kako nove tehnologije utiču na novogradnju i koliko "pametnih zgrada" je do sada izgrađeno u Srbiji? Koliko kupci vode računa o energetskoj efikasnosti objekata?

O ovim temama razgovarali smo sa predstavnicima državnih institucija, strukovnih udruženja, investitorima, arhitektama, proizvođačima opreme i rešenja za građevinsku industriju...

Sa Vlatkom Đuričekom, direktorom kompanije CTP za Srbiju, razgovarali smo o planovima za srpsko tržište i razvoju poslovanja u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Vladimir Šojić, direktor kompanije Galens Invest iz Novog Sada, govorio je o najnovijim projektima, investicijama i stambeno-poslovnim kompleksima koje planiraju da izgrade u naredne dve godine.

Konsultantska kuća CBS International, koja je deo Cushman & Wakefield grupacije, predstavila je projekte Wellport - prvi kondominijum na Novom Beogradu, Skyline - u Ulici kneza Miloša, i Voždove kapije na Voždovcu. Iz Zepter Real Estate-a su najavili gradnju novog stambeno-poslovnog kompleks u Bloku 65.

CBS International je predstavila i projekat Business Garden, kao odličan poslovni prostor u centru Beograda, dok je MPC Properties počeo realizaciju projekta Navigator Business Centar 2 na Novom Beogradu. U Zemun parku, ritejl parku koji je izgradila i kojim upravlja izraelska kompanija MIVNE Group, otvorena je prva LC Waikiki outlet radnja u Srbiji.

Nikola Nedeljković, generalni direktor Belgrade Waterfront, predstavio je u intervjuu novi koncept stanovanja i planirane sadržaje u Beogradu na vodi, dok je Airport City Belgrade najavio gradnju još jedne zgrade u 2019. godini. Zagrebačka kompanija Beton Lučko nastavlja uspešnu saradnju sa naučnim institucijama i ovog puta je predstavila inovativni fasadni sistem i rešenje za zaštitu od buke. Direktorka šabačkog preduzeća SET predstavila je najnovije projekte i podsetila na put ove kompanije od male porodične firme do angažmana na velikim gradilištima širom zemlje.


U delu posvećenom enterijeru, Galerija Podova je predstavila svoje podne obloge kao značajnu osnovu za uređenje poslovnog prostora, stambenih, ugostiteljskih i prodajnih objekata, dok je kompanija Ecophon, Saint-Gobain ukazala na akustiku kao bitan faktor svakog dobro uređenog prostora.

CPI grupa je uspešno završila tri faze izgradnje naselja Paunov breg, a sada je predstavila i novu zgradu Trg, u koju bi useljenje trebalo da počne krajem 2019. Kompanija Tarkett lansirala je novu generaciju LVT podova, a Generali Osiguranje aplikaciju putem koje je moguće ugovoriti polisu zaštite doma u samo nekoliko klikova.

Celokupan sadržaj biltena možete pogledati OVDE.

Pozivamo vas da i vi budete deo tematskih biltena: predstavite svoj rad i usluge koje nudite na tržištu, planove za naredni period, dajte svoj osvrt o temi i dodatno pojačajte svoju vidljivost kod čitalaca našeg portala. Tema sledećeg biltena su Pametni gradovi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.